Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Polija Rīgā izcīna uzvaru pasaules čempionātā spiningošanā no laivām; Latvijai sestā vieta

Polijas izlase sestdien Rīgā sarežģītos laika apstākļos kļuva par uzvarētāju pasaules čempionātā spiningošanā no laivām, Latvijas sportistiem ieņemot sesto vietu, ziņo Latvijas Makšķerēšanas sporta federācija (LMSF).

Sestdien tika aizvadīta trešā sacensību diena, kurā poļi no trešās vietas pakāpās uz pirmo.

Piekāpjoties Polijas izlasei par četriem punktiem, sudrabu izcīnīja Austrijas valstsvienība, bet pirmo trijnieku noslēdza Ungārija.

Ceturtajā vietā ierindojās lietuvieši, piekto vietu izcīnīja Ukrainas valstsvienība, bet sestā finišēja Latvijas izlase.

"Mūsu stāsts sākās jau pirms nedēļas. Trenējāmies Rīgā, iepazinām ūdeņus, plānojām, ko un kā labāk varēsim noķert. Nolēmām, ka koncentrēsimies uz līdakām, jo tās ir prognozējamākas nekā, piemēram, zandarti," stāsta Polijas izlases pārstāvis Vojcehs Merniks. "Izpētījām, kur tās dzīvo, kā uzvedas, un izveidojām plānu, kuram sekojām. Jāatzīst, ka mums ļoti palīdzēja gids, 2012.gada pasaules čempions ar savu sievu."

Merniks piebilst, ka pirms čempionāta klusībā sapņojis par uzvaru.

Polijas izlase pirmajā dienā bija ceturtā, otrajā pakāpās uz trešo vietu, apsteidzot Ungārijas izlasi, bet sacensības noslēdzošajā dienā izcīnīja pirmo vietu.

Ungārijas izlasei pēdējā sacensību diena bija īsts pārbaudījums.

"Mēs spiningojām Ķīšezerā, viļņi bija pusotru metru augsti, mūsu laiva tādiem nemaz nav piemērota, un laika apstākļi pamatīgi ierobežoja vietas, kur varējām ķert zivis," atceras Ungārijas izlases dalībnieks.

Viņš stāsta, ka četras stundas nav izdevies noķert nevienu zivi, bet vēlāk komanda noķēra 13 zemmēra līdakas un, veicot nelielas izmaiņas plānā, noķēra arī piecas lielākas līdakas, kuras drīkstēja ieskaitīt rezultātā.

Visi dalībnieki atzina, ka sacensības bija grūtas un tehniski sarežģītas tieši laika apstākļu dēļ. Spēcīgais vējš un lietus prasīja ne vien fizisku piepūli, lai noturētos laivā, bet arī sākotnējo plānu pielāgošanu. Vairums sportistu stāstīja, ka tik spēcīgā vējā nekad vēl nav spiningojuši.

"Esam patiesi gandarīti dzirdēt labas atsauksmes par sacensību norisi no visiem čempionāta dalībniekiem, neskatoties uz to, ka bija grūti. Lepojamies ar Latvijas izlasi - lai gan neizdevās izcīnīt medaļas, visu čempionāta laiku spējām noturēt stabilu pozīciju, kas nebūt nenācās viegli," par Latvijas izlases veikumu saka LMSF ģenerālsekretārs Kristaps Kotāns.

Viņš vēsta, ka komanda izmēģināja dažādas taktikas, lai gūtu punktus, bet LMSF prezidents Māris Bremze atzīmē čempionāta laikā gūto atbalstu sociālajos medijos.

Sacensības, mēģinot noķert pēc iespējas vairāk plēsīgo zivju - asarus, zandartus un līdakas, trīs dienu garumā norisinājās Daugavā, Lielupē, Ķīšezerā, Juglas ezerā, Mazajā un Lielajā Baltezerā.

14. pasaules čempionātā spiningošanā no laivām startēja ekipāžas no 14 valstīm, pulcējot 84 spiningotājus. Bez mājiniekiem piedalījās arī makšķernieki no Austrijas, Horvātijas, Čehijas, Anglijas, Igaunijas, Itālijas, Ungārijas, Kazahstānas, Ukrainas, ASV, Īrijas, Polijas un Lietuvas.

Katru valsti čempionātā drīkstēja pārstāvēt tikai divas laivas jeb divas ekipāžas (divi sportisti katrā laivā un divi rezervē).

Latvijas izlasi čempionātā pārstāvēja Jānis Malnačs, Aigars Ločmelis, Mareks Mercs, Arvis Betkers, Aleksandrs Zareckis un Ruslans Baranovs.

Uzvarētāju noteica, trīs dienas summējot katrā dienā ieņemto vietu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Balcers: NHL no tevis rezultātu prasa katru dienu

Nacionālā hokeja līga ir bizness, tur no spēlētājiem rezultātu prasa katru dienu. Ja sanāk garāki tukšie posmi, uzreiz notiek rūpīga analīze, plašā intervijā Sporta Avīzes aprīļa numurā pastāstīja L...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi