Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

Prūsis atzinīgi vērtē šosezon sasniegto, PČ uz lieliem panākumiem necer

Sandis Prūsis ir apmierināts ar bobsleja četrinieku ekipāžu gūtajām vietām Pasaules kausa (PK) sezonas pēdējā posmā un kopvērtējumā, jo iekļūšanu sešiniekā Latvijas izlases galvenais treneris uzskata par labu sasniegumu.

"Abi mūsu četrinieki ir pirmajā sešiniekā gan šodienas mačos [Kalgari], gan arī kopvērtējumā. Manā skatījumā rezultāts ir labs," Prūsi citēja Latvijas Bobsleja federācijā. 

Prūsis necer uz Latvijas braucēju lieliem panākumiem pasaules čempionātā (PČ), kas nākamajā nedēļas nogalē sāksies Leikpleisidā, ASV. PČ trase ir diezgan sarežģīta un skarba, bet Latvijas bobsleja pilotiem faktiski neapgūta, paskaidroja treneris. Viņš uzsvēra, ka Latvijas izlase uz PČ brauc cīnīties, bet pilotiem Oskaram Melbārdim un Uģim Žaļimam tā arī būšot laba skola. Prūsis rēķinās, ka PČ nevarēs startēt savainojumu guvušais stūmējs Daumants Dreiškens, kam ir neliels augšstilba muskuļa plīsums.

Ļoti atzinīgi Prūsis novērtēja Melbārža sniegumu PK sezonā, sakot, ka jaunā pilota veikums izrādījās pārsteigums ne tikai pašmāju bobsleja ekspertiem, bet arī daudziem konkurentiem pasaulē. Prūsis atgādināja, ka Melbārdis visās sacensībās stabili bija desmitniekā.

"Oskara [Melbārža] sniegums ir ļoti spēcīgs un viņa attīstība šajā sezonā notika diezgan strauji. Ar šādu stabilu un progresējošu sniegumu ne tikai mēs, bet arī pretinieki nebija rēķinājušies," pastāstīja Prūsis. "Ja pašā sezonas sākumā daudzi konkurenti vēl smīkņāja par Oskara labo sniegumu, norakstot to uz veiksmi, tad, paldies Dievam, Oskars šo spiedienu izturēja un tagad jau ar viņu aizvien vairāk sāk rēķināties kā ar nopietnu konkurentu," piebilda treneris.  

Savukārt pilota Edgara Maskalāna sniegumu Prūsis nosauca par salīdzinoši nestabilu, jo ļoti labi rezultāti mijās ar pēkšņu izkrišanu no pirmā desmitnieka. No Maskalāna kā izlases pirmās ekipāžas pilota Prūsis bija gaidījis nedaudz vairāk.

"Diemžēl šosezon viņam [Maskalānam] sanāca tāda nedaudz kā mētāšanās pa rezultātiem. Acīmredzot ir kādi iemesli, kas ietekmēja stabilitāti un rezultātus. Noteikti, šie iemesli ir vairāki, bet secinājumi ir jāizdara savlaicīgi un jāsaprot, kā strādāt turpmāk, lai sniegumu uzlabotu," uzsvēra Prūsis.  

Par sestdien aizvadītajām četrinieku sacīkstēm Kalgari trasē Prūsis teica, ka zināmā mērā nepaveicās ar izlozi, jo no pirmā desmitnieka latviešiem izlozēta 8. un 10. starta vieta, bet jau pēc trešā braucēja trase vairs nebija laba, ko ietekmēja aukstais laiks. Tomēr kopumā izlasē esot pamats būt apmierinātiem ar sasniegto.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi