Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Trešdiena, 8. maijs
Staņislava, Staņislavs, Stefānija

Prūsis: Ne Oskaram, ne arī Daumantam man nav ko pārmest

"Visas trīs ekipāžas ir labāko astoņniekā, un iegūts vēl sudrabs - tik labi mums vēl nekad nav bijis. Starts viennozīmīgi jāvērtē kā ļoti labs," pēc pasaules čempionāta bobslejā divnieku ekipāžām laikrakstam Diena atzina Latvijas izlases galvenais treneris Sandis Prūsis.

Diena.lv jau vēstīja, ka svētdien Vinterbergas trasē Vācijā sudrba medaļu izcīnīja Oskara Melbārža pilotētais divnieks, bet augstas vietas arī abiem pārējiem latviešu pilotiem - sestais četru braucienu summā Uģis Žaļims, astotais Oskars Ķibermanis.

Mūsējie izspieda visu, uz ko bija spējīgi?

Jā, un pat vairāk. Ja sezonas sākumā man kāds būtu teicis, ka pasaules čempionātā divas mūsu ekipāžas iekļūs sešniekā un Ķibis (Ķibermanis - aut.) vēl būs astoņniekā, es tam pat īsti nebūtu ticējis.

Oskara Melbārža ekipāža varēja kaut ko izdarīt labāk?

Ne Oskaram, ne arī Daumantam man nav ko pārmest. Viņi bija labākie kamanu iestumšanā. Braucieni arī bija labi, ja nu vienīgi ceturtajā bija dažas kļūdas, tāpēc neizdevās būt priekšā Lohneram. Lai citi saka, ko grib, bet, izanalizējot pirmās dienas braucienus, mana pārliecība ir tāda, ka Oskars nobrauca labāk par Frīdrihu. Man tikai nebija saprotama viena lieta - kā trases augšdaļā tā varēja pazust ātrums. Kas būtu, ja viņi kamanas iestumtu vienu sekundes desmitdaļu lēnāk? Sanāk, ka tad būtu vieta ap desmito… Nu neredzēju es nekādas kļūdas. Ļoti ilgi jau esmu bobslejā, taču šī lieta man nekādi nebija saprotama.

Frīdrihs tiešām bija tik varens savā mājas trasē?

Jā, nu man nepatika vienīgi tas, ka nebija nopietnas cīņas par pirmo vietu. Bet tas jau ir pilnīgi cits stāsts, ko es negribu komentēt. Skaidrs, ka slidu apstrādē vācieši ir tālu priekšā pārējiem. Viņiem šis čempionāts bija ļoti svarīgs. Pārējās vietas vāciešus nemaz neinteresēja - viņiem vajadzēja tikai un vienīgi zeltu. To viņi arī ieguva.

Uģis Žaļims pēc pirmās dienas bija pat trešais...

Tā bija kaut kāda dabas anomālija, ko piedzīvojām piektdien trasē. Protams, Uģis ir malacis, jo prata izmantot situāciju, tomēr svētdienas rezultāti ieskicēja objektīvāku ainu.

Svētdien pienāca arī traģiska vēsts, ka Vinterbergā ir miris viens no Krievijas izlases treneriem Aleksandrs Ščeglovskis. Kas īsti notika?

Sirdsdarbība apstājās. Krievijas delegācija bija devusies vizināties ar kartingiem. Pēc desmit minūšu brauciena Ščeglovskis izkāpis no kartinga un turpat uz vietas arī saļimis. Pēc desmit minūtēm atbraukusi ātrā palīdzība, bet nav vairs varējusi viņa dzīvību glābt.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Rīgā futbola faniem savas durvis ver Lidl Arena

Paplašinot savu Latvijas futbola atbalsta programmu, “Lidl Latvija” ir noslēgusi sadarbības līgumu ar “Playoff Arena”. Lai simbolizētu “Lidl” atbalstu šai futbola arēnai un Latvijas futbolam k...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi