Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Radeviča: Šie tiešām bija svētki manā dzīvē

Latvijas tāllēcēja Ineta Radeviča pēc olimpiskajās spēlēs izcīnītās ceturtās vietas centās pārliecināt, ka nebūt neesot bēdīga, lai gan no kārotās godalgas viņu šķīra nieka viens centimetrs. “Es noteikti nejūtos slikti. Pašlaik pat negribas raudāt. Tik daudz cilvēku bija blakus, mani atbalstīja. Šie tiešām bija svētki manā dzīvē,” žurnālistiem sacīja sportiste.

Viņa vēl nesteidzās apstiprināt profesionālās karjeras beigšanu, par ko vairākkārt izteikusies jau iepriekš. “Ziniet, es taču esmu sieviete, un man gribās pakoķetēt. Es, pamirkšķinot acis, teikšu – nezinu, nezinu. Es noteikti nesaku, ka šīs bija manas pēdējās sacensības. Vēl šogad ir dažas. Esmu labā formā, un nav jēgas tagad apstāties. Bet par nākamo gadu es vēl domāšu,” piebilda Ineta.

“Uzskatu, ka es cīnījos, un man nav, ko sev pārmest. Ja jau pat trenerim nebija, ko pārmest, tad nevienam gan ja nav. Es jūtos gandarīta par sasniegto rezultātu. Varbūt veiksmes pietrūka, lai tiktu pie medaļas, bet varbūt tā ir zīme, ka man jāsāk nodarboties ar kaut ko citu. Meklēšu sevi. Iespējams, medaļa man liktu nolaist rokas, justies kā karalienei. Audzinātu bērnus un dzīvē vairs neko nedarītu, tikai skatītos uz medaļu. Taču vēl ir tika daudz lietu, kuras var darīt, tik daudz cilvēku, kuriem palīdzēt.”

Atceroties lēcienus, sportiste norādīja, ka tie visi bijuši stabili – varbūt pat tā bijusi stabilākā lēcienu sērija viņas karjerā. Amerikānietes Dženajas Deloučas centimetru tālākais piektais lēciens nebijis liels trieciens: “Olimpiskajās spēlēs jābūt gatavam uz visu. Varbūt vienīgi kaut kur zemapziņā tas nostrādāja, un tāpēc piekto lēcienu izskrēju, nevarēju saņemties. Es gan no amerikānietēm gaidīju, ka viņas visas lēks pāri septiņiem metriem. Un arī krievietes. Nav man liela pārsteiguma par šīm meitenēm.”

Jautāta par to, kas pietrūka tam vienam centimetram, Ineta vispirms vēlreiz piesauca veiksmi. “Marka bija laba, uz dēlīša trāpīju labi. Varbūt vajadzēja būt mazliet agresīvākai. Kā man viens speciālists teica – tu nevari būt reizē sievišķīga un olimpiskā čempione,” smaidot sacīja Radeviča. Viņa atzina, ka vīra un citu tuvinieku klātbūtne un atbalsts viņai vēlreiz apliecinājis stabilas ģimenes un mīlestības nozīmi: “Viņi zina, ka es gatavojos un cīnījos, cik varēju, un mīl mani tādu, kāda es esmu. Lepojas, vai es būtu pēdējā, ceturtā vai pirmā.”

Ineta pateicās trenerim Jevgeņijam Ter-Avanesovam, kura uzraudzībā pēdējos trīs gados tieši svarīgākajās sacensībās sasniegts labākais rezultāts. “Vēlos arī pateikties katram trenerim, kurš ar mani strādājis, arī skolotājām Krāslavā, kuras nebija pret mani tik stingras mācībās, kad es nogurusi atgriezos pēc treniņa.” 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi