Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Rīgā sācies pasaules čempionāts spiningošanā no laivām

Ceturtdien Rīgā dots starts pasaules čempionātam spiningošanā no laivām.

Ceturtdienas rītā sacensību dalībnieki no "Pilsētas jahtkluba" Ķīpsalā devās Daugavā. No ceturtdienas līdz sestdienai sacensības tiks aizvadītas katru dienu no plkst.8 līdz 15, bet sestdien plkst.19 "Hotel Islande" notiks svinīgā apbalvošana un noslēguma ceremonija.

Trīs sacensību dienās sportisti Daugavā, Lielupē, Ķīšezerā, Juglas ezerā, Mazajā un Lielajā Baltezerā mēģinās noķert pēc iespējas vairāk plēsīgo zivju - asarus, zandartus un līdakas.

"Šī ir lieliska iespēja ne vien mūsu sportistiem pierādīt savas izkoptās spiningošanas spējas, bet arī nest Latvijas kā makšķerēšanas tūrisma galamērķa vārdu pasaulē," rīkotāji citā Latvijas Makšķerēšanas sporta federācijas ģenerālsekretāra Kristapa Kotāna teikto.

14. pasaules čempionātā spiningošanā no laivām startē ekipāžas no 14 valstīm, pulcējot 84 spiningotājus. Bez mājiniekiem piedalās arī makšķernieki no Austrijas, Horvātijas, Čehijas, Anglijas, Igaunijas, Itālijas, Ungārijas, Kazahstānas, Ukrainas, ASV, Īrijas, Polijas un Lietuvas.

Latvijas izlasi čempionātā pārstāv Jānis Malnačs, Aigars Ločmelis, Mareks Mercs, Arvis Betkers, Aleksandrs Zareckis un Ruslans Baranovs. Katru valsti čempionātā drīkst pārstāvēt tikai divas laivas jeb divas ekipāžas (divi sportisti katrā laivā un divi rezervē).

Uzvarētāju noteiks trīs dienas summējot katrā dienā ieņemto vietu. Sacensībās tiks pievērsta īpaša uzmanība tam, lai pret zivīm attiektos saudzīgi, tāpat tiks ievērots tradicionālais princips - noķer, nomēri, atlaid ("catch and release").

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Balcers: NHL no tevis rezultātu prasa katru dienu

Nacionālā hokeja līga ir bizness, tur no spēlētājiem rezultātu prasa katru dienu. Ja sanāk garāki tukšie posmi, uzreiz notiek rūpīga analīze, plašā intervijā Sporta Avīzes aprīļa numurā pastāstīja L...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi