Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Saeimas komisija atbalsta ieceri aizliegt Latvijā sporta spēles ar Krievijas sportistu dalību

Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas deputāti šodien nolēma nodot izskatīšanai pirmajā lasījumā parlamentā Jaunās vienotības (JV) deputātu piedāvājumu aizliegt Latvijā organizēt sporta spēles ar Krievijas vai Baltkrievijas nacionālo vai jauniešu izlašu dalību.

Ar grozījumiem Sporta likumā deputāti rosinājuši noteikt, ka Latvijā ir aizliegts organizēt komandu sporta spēļu nacionālo vai jauniešu izlases sacensības, kurās piedalās Krievijas vai Baltkrievijas nacionālās izlases zem sava karoga vai neitrālā statusā.

Saeimas Sporta apakškomisijas vadītājs Dāvis Mārtiņš Daugavietis (JV) pieļauj, ka uz otro lasījumu grozījumus būs jāpapildina ar aizliegumu Latvijas izlasēm piedalīties sacensībās ar Krievijas vai Baltkrievijas sportistiem "neitrālā laukumā".

Grozījumu piedāvājums sekojis kā atbilde Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA) lēmumam pielaist starptautiskajiem turnīriem Krievijas jauniešu izlases. Grozījumi iesniegti, lai "neļautu leģitimizēt kara noziegumus, izmantojot sportu", iepriekš uzsvēris Daugavietis.

Likumprojekta anotācijā norādīts, ka Krievijas ārpolitikas doktrīnā viens no tās vērtību izplatīšanas virzieniem ir tā sauktās "maigās varas" izmantošana attiecību veidošanā ar ārvalstīm, un sports ir viens no tās izmantošanas veidiem.

Likuma grozījumu pamatmērķis esot atkārtoti uzsvērt Latvijas solidaritāti ar Ukrainu un saknē bloķēt jebkādus Krievijas centienus leģitimizēt savus kara noziegumus caur sportu.

Kā ziņots, UEFA devusi zaļo gaismu Krievijas U-17 vīriešu un sieviešu izlašu dalībai starptautiskos turnīros, teikts organizācijas paziņojumā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Balcers: NHL no tevis rezultātu prasa katru dienu

Nacionālā hokeja līga ir bizness, tur no spēlētājiem rezultātu prasa katru dienu. Ja sanāk garāki tukšie posmi, uzreiz notiek rūpīga analīze, plašā intervijā Sporta Avīzes aprīļa numurā pastāstīja L...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi