Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

Sagaidot pasaules čempionātu peldēšanā, izcēlies nopietns skandāls

Starptautisko Peldēšanas federāciju (FINA) dažas dienas pirms amatpersonu vēlēšanām un pasaules čempionāta sākuma skāris nopietns skandāls.

Vienīgais kandidāts FINA pirmā viceprezidenta amatam Huseins Al Musalams no Kuveitas pieķerts sev pieprasot 10 procentus no potenciālajiem sponsoru līgumiem. To apliecinoši ieraksti nokļuvuši britu laikraksta The Times un vācu izdevuma Spiegel Online rīcībā.

Kā Āzijas Olimpiskās padomes (OCA) ģenerāldirektors, 57 gadus vecais Musalams dzirdams prasot "komisijas maksu" par "40-50 miljonu ASV dolāru (35-43 miljonu eiro)" vērtiem darījumiem.

Lietā iesaistīts mārketinga aģents no Ķīnas un Musalams, kurš domā, ka 10 procentus no sponsoru līgumiem, kurus viņš nokārto caur OCA, varētu atsevišķi novirzīt viņam.

FINA savu komentāru par skandālu vēl nav paudusi. Sestdien Budapeštā paredzētas vēlēšanas, bet svētdien Ungārijas galvaspilsētā startē pasaules čempionāts.

Starptautiskā Olimpiska komiteja (SOK), norādīja, ka mediju rīcībā esošos materiālus nodevusi ētikas komisijas vadošajam izmeklētājam.

Musalams ne pirmo reizi nonācis līdzīgā situācijā. Aprīlī The Times vēstīja, ka ASV Tieslietu departaments viņu identificējis kā personu, kurš devis kukuli futbola amatpersonai. Kuveitas amatpersona ir OCA prezidenta Ahmeda Al Fahada Al Sabaha labā roka. Kā ASV atklātās sazvērestības līdzdalībnieks, Fahads aprīlī atkāpās no amata Starptautiskajā Futbola federāciju asociācijā (FIFA).

Ierakstu The Times ieguva no Federālā izmeklēšanas biroja (FIB), kas izmeklēja Musalama un Šeiha Ahmeda lietu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi