Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Šahisti salst Indijas olimpiādē

Pirms olimpiādes sākuma varēja likties, ka šahisti Indijā izcepsies, tomēr noticis pretējais. Organizatori tik centīgi izvietojuši gaisa kondicionierus spēļu zālēs, ka daudzi šahisti salst. Latvijas sieviešu izlases dalībniece Laura Rogule bija spiesta pat uzvilkt ar gudru ziņu līdzi paņemto šalli. Uz Indiju, saprotams, ir jāņem līdzi šalle, to zina katrs latvietis, jo caurvēja briesmas var pārsteigt nesagatavotu.

Varētu likties, ka aukstums ir par labu Norvēģijai, tomēr 3. kārtā norvēģi ar pasaules čempionu Magnusu Karlsenu ierindā zaudēja maču atdzisušajiem itāļiem ar 1-3. Ceturtajā kārtā Uzbekistānas izlase nospēlēja neizšķirti pret turnīra favorīti ASV izlasi 2-2. Pēc 4. kārtas līdere ir Indijas otrā izlase, tālāk pēc koeficienta seko Armēnija, Izraēla, Anglija un Spānija. Visas šīs izlases ir uzvarējušas pirmos četrus mačus. Lai arī Francijas izlasē nespēlē tās lielākās zvaigznes Alireza Firuzdža un Maksims Vašjē Lagravs, tā ieņem 6. vietu.

Latvijas vīriešu izlase 1. kārtā ar 4-0 uzvarēja Bahamas, 2. kārtā ar 0:4 zaudēja čehiem, 3. kārtā uzvarēja Hondurasu ar 4-0 un vakar ar 2,5: 1,5 uzvarēja spēcīgo Dānijas izlasi. Vīriešu izlase ierindojas 46. vietā no 188 komandām. Latvijas vīriešu komandas kapteinis Edgars Ungurs par cīņām stāsta: “Uz zemākiem reitingiem nav jāskatās, jo varbūt tie ir šaha fanātiķi, kuri maz spēlē ārpus savas valsts, un kuriem šahs ir 24/7.”

Sieviešu izlase 1. kārtā ar 4-0 uzvarēja Kuveitu, kurā, kā uzzināja mūsu komandas kapteine Nellija Maklakova, sievietes atsevišķos Kuveitas reģionos nedrīkst spēlēt šahu līdz zināmam vecumam, kā arī sacensties ar vīriešiem. 2. kārtā sievietes zaudēja ar 0,5:3,5 Indijas otrajai izlasei, 3. kārtā nospēlēja neizšķirti 2:2 ar Panamu un 4. kārtā uzvarēja Zimbabvi ar 2,5:1,5. Sieviešu izlase šobrīd ierindojas 50. vietā no 162 dalībniecēm. Pavisam šaha olimpiādē tiks izspēlētas 11 kārtas.

Vakar Indijā ieradās mūsu lielmeistars Normunds Miezis, kurš palīdzēs tālākajās cīņās vīriešu izlases rindās. Savukārt ar padomu palīdz Lihtenšteinas izlasi trenējošais lielmeistars Zigurds Lanka. Šodien vīrieši spēlē pret Kazahstānu, bet sievietes pret Grieķiju.

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi