Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Samoilovs: Nebija pat domu pēc olimpiskajām spēlēm pārtraukt sadarbību ar Šmēdiņu

Latvijas vadošajam pludmales volejbola pārim Aleksandram Samoilovam un Jānim Šmēdiņam pēc neveiksmīgā starta Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs nav bijušas domas, ka varētu pārtraukt sadarbību, sarunā ar aģentūru LETA pauda Samoilovs.

Samoilovs un Šmēdiņš pēcolimpisko sezonu iesāka jau februārī ar Pasaules kausa "Major" posmu ASV, kurā ierindojās 17.vietā, bet pilnvērtīga sezona tiks sākta šajā nedēļas nogalē Latvijas čempionāta etapā Ventspilī.

"Sezonai esam sagatavojušies ļoti labi, nebija nekādu traumu, turklāt arī atradām labus sparinga partnerus. Sagatavošanās laiks noritēja perfekti," optimistiski noskaņots pirms sezonas ir Samoilovs, paužot, ka pēdējā laikā spēlēts vienīgi turnīrā Vācijā, jo divi Pasaules kausa turnīri, kuros sportisti maijā bija plānojuši spēlēt, tika atcelti. "Sagatavošanās posms bija tik ilgs, ka esam noilgojušies pēc sacensībām."

Šogad Pasaules kausa kalendārā ir salīdzinoši tukšs kalendārs un vairāki turnīri tikuši atcelti salīdzinoši pēdējā brīdī, bet Samoilovs atzīst, ka tā pēcolimpiskajā sezonā ir allaž.

"Federācijas un sponsori iegulda lielu naudu tieši olimpiskajā gadā, līdz ar to sezona uzreiz pēc Olimpiādes vienmēr bijusi zemākā līmenī. Ja paskatāmies vēsturē, tāpat bija ar 2009. un 2013.gadu - gan mazāk turnīru, gan mazāki balvu fondi," teica Samoilovs. "Tas viss ir izskaidrojams ar finansēm. Visiem patīk pludmales volejbols un rīkot turnīrus, jo tas ir skatāms sporta veids un atmosfēra ir fantastiska, tomēr, lai uztaisītu svētkus, vajadzīgas finanses."

"Protams, mazāk turnīri kalendārā ietekmē arī mūsu finansiālo stāvokli, tomēr mums primārais ir uzvaras. Turnīros gribam sajust uzvaras garšu," pauda sportists, kurš uzsvēra, ka gan valsts, gan privātie atbalstītāji viņiem kā uzdevumu uzstādījuši cīnīties par medaļām pasaules čempionātā un arī Jūrmalā gaidāmajās Eiropas meistarsacīkstēs. "Mums arī pašiem to gribas, jo visu laiku esam spēlējuši tādā līmenī, trīs gadus esam bijuši pirmie pasaules rangā. Mums četru gadu laikā ir sakrāts daudz medaļu, tāpēc ne tikai no mums, bet arī mēs paši no sevis sagaidām medaļas."

Zīmīgi, ka neveiksmīgā olimpiskā starta dēļ šogad Samoilovs un Šmēdiņš nav iekļauti Latvijas Olimpiskās vienības (LOV) A sastāvā. Iepriekš Samoilovs atzina, ka aicinājis tajā iekļaut vismaz Šmēdiņu, tomēr tas nenotika. Tomēr sportisti pauž, ka viegli vienojušies par sadarbības turpināšanu.

"Komandas iekšienē pat nebija runu, ka mēs varētu pārtraukt sadarbību. Tie, kuri šādas baumas radīja, bija cilvēki no malas, kaut kādi komentētāji," teica Samoilovs. "Mūsu komandā viss bija kārtībā, mikroklimats vienmēr bijis ļoti labs. Nezinu, kas palaida baumas, bet runu, ka mēs varētu vairs kopā nespēlēt, vispār nebija."

Pagājušajā sezonā Samoilovs un Šmēdiņš uzvarēja trijos Pasaules kausa posmos un trešo reizi karjerā triumfēja kopvērtējumā. Tikmēr sezonas svarīgākajās sacensībās - Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs - viņi netika izslēgšanas turnīrā, samierinoties ar dalītu 19.vietu.

Pēc sezonas 2012.gada Londonas olimpisko spēļu medaļnieku Šmēdiņu nosauca par Pasaules tūres labāko uzbrukuma spēlētāju.

Šogad Jūrmalā notiks Eiropas Volejbola konfederācijas (CEV) rīkotais Eiropas čempionāta finālturnīrs.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi