Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Samoilovs un Šmēdiņš ar uzvaru sāk Major turnīru Gštādē

Viens no pasaules spēcīgākajiem pludmales volejbola pāriem Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš trešdien ar uzvaru sāka Šveices pilsētā Gštādē notiekošā piecu zvaigžņu Pasaules kausa Major kategorijas turnīra pamatsacensības.

Sacensībās ar piekto numuru izliktie Latvijas sportisti ar rezultātu 2-0 (21:19, 21:9) apspēlēja itāļus Aleksu Ranjēri un Adrianu Karambulu, kuriem sacensībās ir 27.numurs.

Kaut spēles ievadā itāļi ieguva pat piecu punktu pārsvaru (6:1), pirms tehniskā pārtraukuma viņiem bija tikai viena punkta vadība, bet seta beigās jau pārsvars bija Latvijas sportistiem, uzvarot ar 21:19.

Otrais sets bija gluži pretējs, Latvijas sportistiem izvirzoties vadībā ar 5:1, kas pretiniekiem lika ņemt pārtraukumu, bet pie tehniskā pārtraukuma Samoilovs un Šmēdiņš jau bija priekšā ar 11:3, droši triumfējot duelī.

Sacensību turpinājumā Samoilovs un Šmēdiņš ceturtdien spēkosies ar norvēģiem Annešu Berncenu-Molu Kristianu un Sannliju Sērumu, kuriem ir 21.numurs, bet piektdien viņiem pretim stāsies ar 12.numuru izliktie krievi Oļegs Stojanovskis un Artjoms Jarzutkins, kuri pagājušajā nedēļā bija ceturtie Major etapā Porečā.

Vēlāk trešdien pamatturnīru sāks arī Mārtiņš Pļaviņš un Haralds Regža, kuri izlikti ar 23.numuru. Pirms tam šis Latvijas pāris otrdien pārvarēja kvalifikāciju.

Pēc apakšgrupu turnīra trīs labākās komandas kvalificēsies izslēgšanas turnīram. Grupu uzvarētāji automātiski kvalificēsies astotdaļfinālam, bet otro un trešo vietu guvušās komandas sacentīsies izslēgšanas sacensību pirmajā kārtā.

Pagājušajā nedēļā notikušajā šādas pašas raudzes turnīrā Horvātijas pilsētā Porečā Pļaviņš/Regža nespēja pārvarēt kvalifikāciju. Pēc tam viņi atgriezās Latvijā un uzvarēja valsts čempionāta ceturtajā posmā. Tikmēr Sampilovs/Šmēdiņš pagājušās nedēļas Major turnīrā apstājās astotdaļfinālā, piekāpjoties Riodežaneiro olimpisko spēļu vicečempioniem Paolo Nikolai un Danielu Lupo no Itālijas.

Pirms šīs sezonas notika izmaiņas Pasaules kausa posmu gradācijā. Tagad nozīmīgākajām sacensībām - pasaules čempionātam, Major posmiem un sezonas noslēguma finālturnīram - piešķirtas piecas zvaigznes, Grand Slam posmiem - četras zvaigznes, kamēr zemāka līmeņa turnīriem no vienas līdz trim zvaigznēm.

Gštādē norisinās noslēdzošais no trijiem šīs sezonas Major turnīriem, bet jau jūlija un augusta mijā sportistus sagaidīs pasaules meistarsacīkstes.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi