Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +12 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Samoilovs un Šmēdiņš jauno sezonu sāk ar pārliecinošu uzvaru

Latvijas vadošais pludmales volejbola duets Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš ceturtdien ar pārliecinošu uzvaru sāka jauno sezonu, Nīderlandes pilsētā Hāgā notiekošajā sezonas pirmajā Pasaules kausa posmā gūstot panākumu apakšgrupu turnīra pirmajā mačā.

Turnīrā ar trešo numuru izliktie Samoilovs/Šmēdiņš C apakšgrupas mačā 29 minūšu laikā ar 2-0 (21:19, 21:10) uzvarēja Vasiliju Ivanovu un Iļju Lešukovu no Krievijas, kuriem ir 30.numurs.

Piektdien Samoilovs/Šmēdiņš cīņā par pirmo vietu C apakšgrupā un iekļūšanu uzreiz otrajā izslēgšanas spēļu kārtā, tiksies ar amerikāņiem Keisiju Patersonu un Stefordu Sliku, kuriem ticis 19.numurs.

Amerikāņi pirmajā spēlē ar 2-0 (21:18, 21:17) uzvarēja poļus Kasperu Kujavjaku un Maceju Rudolu, kam ir 14.numurs.

Jau ziņots, ka ar zaudējumu pamatsacensības sāka Rihards Finsters un Aleksandrs Solovejs.

Latvijas duets, kurš tikai ceturtdien rīta pusē pārvarēja kvalifikāciju un iekļuva pamatturnīrā, H apakšgrupas duelī ar 0-2 (16:21, 16:21) atzina ar devīto numuru izlikto norvēģu Kristiana Sannlija Sēruma un Anneša Berntsena Mola pārākumu.

Finsters/Solovejs, kuriem pamatturnīrā ir 24.numurs, vēl saglabā izredzes tikt izslēgšanas spēlēs, taču tad piektdien būs nepieciešama uzvara pār francūžiem Maksimu Tjersī un Arno Gotjē-Ra, kuri arī cieta zaudējumu H apakšgrupas pirmās kārtas spēlē. Francūžiem turnīrā ticis 25.numurs.

Jau vēstīts, ka Finsters un Solovejs pirms tam pārvarēja divas kvalifikācijas kārtas. Trešdien pirmajā duelī viņi ar 2-0 (21:17, 21:15) uzvarēja ar čehus Vāclavu Berčīku un Janu Dumeku, bet ceturtdien otrajā atlases kārtā ar 2-0 (21:16, 23:21) uzvarēja Maksimu Hudjakovu un Ruslanu Bikanovu.

Hāgā notiekošajā sezonas pirmajā Pasaules kausa posmā, kuram ir četras zvaigznes, Latviju pārstāvēs četri dueti, arī pārējiem diviem ceturtdien aizvadot pirmās cīņas.

Pamatturnīrā vieta bez Samoilova un Šmēdiņa bija garantēta arī Mārtiņam Pļaviņam un Edgaram Točam, kuriem ticis 19.numurs.

Savukārt dāmu sacensībās trešdien pamatturnīrā iekļuva Latvijas pludmales volejbolistes Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka, pārliecinoši pārvarot abas kvalifikācijas kārtas.

Šī turnīra sacensību formāts paredz, ka katrs pāris apakšgrupā aizvada divas spēles - vispirms savā starpā tiekas grupas pirmā un ceturtā, kā arī otrā un trešā komanda, bet pēc tam spēkus samēro abu maču uzvarētāji, kā arī zaudētāji. Abās spēlēs uzvarējusī komanda automātiski sasniedz izslēgšanas turnīra otro kārtu, vienības, kas guvušas pa vienai uzvarai, iekļūst izslēgšanas sacensību pirmajā kārtā, bet abos mačos zaudējušajam pārim sacensības jānoslēdz. Šāds sacensību formāts daļā Pasaules kausa posmu tika ieviests pērn.

Pasaules kausa posms Hāgā norisinās hallē.

Jau vēstīts, ka pirms iepriekšējās sezonas notika izmaiņas Pasaules kausa posmu gradācijā. Nozīmīgākajām sacensībām - pasaules čempionātam, "Major" posmiem un sezonas noslēguma finālturnīram - piešķirtas piecas zvaigznes, "Grand Slam" posmiem - četras zvaigznes, kamēr zemāka līmeņa turnīriem no vienas līdz trim zvaigznēm.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi