Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Samoilovs un Šmēdiņš Ķīnā zaudē ceturtdaļfinālā (papildināts 12:14)

Latvijas pludmales volejbolisti Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš piektdien piedzīvoja zaudējumu Ķīnā notiekošā Pasaules kausa (PK) "Open" kategorijas posma ceturtdaļfinālā.

Samoilovs un Šmēdiņš, kuri turnīrā izlikti ar otro numuru, astotdaļfinālam bija kvalificējušies jau automātiski, bet piektdienas rītā tajā ļoti droši, neskatoties uz nelabvēlīgiem laikapstākļiem, ar 2-0 (21:16, 21:14) pieveica Čīles brālēnus Estevanu Grimaltu un Marko Grimaltu, kuri sacensībās bija izlikti ar 11.numuru.

Savukārt pāris stundas vēlāk ceturtdaļfinālā Latvijas vadošais duets ar 0-2 (14:21, 19:21) piekāpās Meksikas pārim Huanam Virgenam un Lombardo Ontiverosam, kuriem piešķirts devītais numurs.

Kā ziņots, vēl viens Latvijas pāris Mārtiņš Pļaviņš ar Haraldu Regžu piektdien nespēja pārvarēt astotdaļfināla barjeru. Ar 16.numuru izliktie sportisti vispirms izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā ar 2-0 (21:19, 21:13) droši apspēlēja Vācijas pāri Sebastjanu Fuksu un Štefanu Vindšeifu, kuriem bija ticis 19.numurs, bet astotdaļfinālā ar 0-2 (19:21, 24:26) piekāpās 2013.gada Eiropas čempioniem Pavlo Erreram un Adrianam Gaviram no Spānijas, kuriem ir septītais numurs. Otrajā setā latviešiem bija vairākas setbumbas, tomēr nevienu no tām neizdevās izmantot.

Līdz ar to Samoilovs un Šmēdiņš turnīru noslēdza ar dalītu piekto vietu, kas ir Latvijas sportistu labākais rezultāts šosezon, bet Pļaviņš un Regža ierindojās dalītā devītajā vietā, atkārtojot savu sezonas augstāko sasniegumu.

Kā zināms, apakšgrupu turnīrā Samoilovs un Šmēdiņš izcīnīja trīs uzvaras trijos mačos, tādējādi izdevās ieņemt pirmo vietu, kas ļāva uzreiz kvalificēties astotdaļfinālam. Pļaviņš un Regža grupā trīs mačos izcīnīja divas uzvaras un izslēgšanas spēles sāka no pirmās kārtas, bet trešais Latvijas duets Rihards Finsters un Edgars Točs, kuri turnīru iesāka vēl no kvalifikācijas un pamatsacensībās bija izlikti ar 29.numuru, piedzīvoja trīs zaudējumus un sacensības noslēdza dalītā 25.vietā.

Pasaules kausa posma pamatturnīrā Finsters un Točs spēlēja otro reizi šosezon un ceturto reizi karjerā.

Pamatturnīrā piedalījās kopumā 32 dueti, būdami sadalīti astoņās apakšgrupās pa četriem pāriem katrā. Pēcāk grupu labākās komandas izslēgšanas spēles sāka no otrās kārtas, bet otro un trešo vietu ieguvējas cīnījās pirmajā kārtā.

Jau vēstīts, ka pagājušajā nedēļā Pļaviņš un Regža izcīnīja dalītu devīto vietu Pasaules kausa "Open" posmā Katarā, kurā Finsters un Točs veselības problēmu dēļ nepiedalījās. Savukārt Samoilovs un Šmēdiņš tikmēr aizvadīja treniņnometni Losandželosā.

Latvijas pludmales volejbolistiem šī sezona nav sākusies sekmīgi - pirmajos divos "Open" kategorijas posmos, kas risinājās Irānā un Brazīlijā, no Latvijas sportistiem piedalījās vienīgi Pļaviņš un Regža, abas reizes apstājoties izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā un gūstot dalītu 17.vietu. Turpinājumā "Grand Slam" posmā olimpisko spēļu mājvietā Kopakabanas pludmalē Samoilovs un Šmēdiņš ieņēma dalītu 17.vietu, Točs un Finsters ierindojās dalītā 25.pozīcijā, bet Pļaviņš un Regža nepārvarēja kvalifikāciju, izšķirošajā kārtā piekāpjoties tieši Točam un Finsteram. Savukārt ceturtajā posmā, kas arī risinājās Brazīlijā, ne Pļaviņš un Regža, ne Točs un Finsters nepārvarēja kvalifikāciju.

Visos turnīros volejbolisti spēkojas par Starptautiskās Volejbola federācijas (FIVB) pludmales volejbola pasaules ranga punktiem, kas ir svarīgi, cīnoties par ceļazīmēm uz Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm.

Atlase Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm sākās pērn 1.janvārī. Augustā gaidāmajai Olimpiādei 15 pāri kvalificēsies pēc pasaules ranga, kurā skaitīs 12 labākos turnīrus pusotra gada laikā. Vēl piecas komandas tiks kā Kontinentālā kausa uzvarētājas no katra kontinenta, divas vietas neilgi pirms olimpiskajām spēlēm sadalīs otro un trešo vietu ieguvēji Kontinentālajā kausā, vienu vietu saņēma pagājušā gada pasaules čempionāta uzvarētāji, bet vēl viena pienāksies Olimpiādes mājiniekiem.

Turpinājumā turnīri līdz olimpiskās atlases beigām risināsies ik pēc nedēļas - arī nākamnedēļ Pasaules kausa posms notiks Ķīnā, kur risināsies Fudžou "Open" kategorijas turnīrs, bet pēc tam ik pēc nedēļas sekos "Open" turnīri Fortalezā (Brazīlija), kuram gan nav pieteicies neviens Latvijas duets, Sočos (Krievija), Antālijā (Turcijā) un Sinsinati (ASV). Savukārt maija pašās beigās, noslēdzot olimpisko atlasi, risināsies "Grand Slam" sērijas posms Maskavā.

Latvijas vadošais duets Samoilovs un Šmēdiņš pašlaik olimpiskajā rangā ieņem septīto vietu, bet Pļaviņš un Regža ir 29.pozīcijā, taču, skaitot valstu kvotas, otrs labākais Latvijas duets ierindojas 23.vietā.

Tāpat Latvijas dueti saglabā cerības uz otras ceļazīmes iegūšanu arī Kontinentālajā kausā.

Šosezon pludmales volejbolā prestižākie notikumi būs Riodežaneiro olimpiskās spēles, kur sacensības risināsies slavenajā Kopakabanas pludmalē, un oktobrī Fortloderdeilā, ASV, gaidāmās Pasaules kausa finālsacensības. Tāpat tūrē būs pieci "Grand Slam", trīs "Major" sērijas turnīri un 11 "Open" sērijas turnīri vīriem.

Kā zināms, 2017.gadā Latvijā risināsies Eiropas čempionāta finālposms, bet 2018.gadā ir cerība pirmoreiz organizēt Pasaules kausa sacensības.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi