Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Samoilovs/Sorokins netiek galā ar vāciešu servi un neiekļūst ceturtdaļfinālā

Latvijas pludmales volejbolisti Aleksandrs Samoilovs/Ruslans Sorokins sestdien ar 0:2 (12:21, 17:21) piekāpās vāciešiem Juliusam Brinkam/Jonasam Rekermanam olimpiskā turnīra astotdaļfinālā, tādējādi ar dalītu 9.vietu noslēdzot dalību Londonas olimpiskajās spēlēs.

Veiksmīgāks spēles sākums padodas vāciešiem, kuri gūst pirmos divus punktus, bet tad, cenšoties veikt saīsināto servi, trāpa bumbu tīklā. Izdevās rezultātu izlīdzināt (4:4, 5:5), lielisku uzbrukuma arsenālu demonstrē Sorokins. Taču jau brīdi vēlāk vācieši panākuši 8:5 – mūsējie nekādi netiek galā ar servju uzņemšanu. Situācija kļūst vēl nepatīkamāka (5:10) un Latvijas pāris ņem pārtraukumu. Pirmajās spēlēs redzētā pārliecība šķiet kaut kur pagaisusi. Līdz tehniskajam pārtraukumam rezultāta starpība nav mainījusies, arvien piecu punktu deficīts – 8:13.

Ar servju uzņemšanu nesekmējās arī turpinājumā, bet mūsējie uzplaiksnī un ar lielisku bloku panāk 11:15. Svarīgā brīdī par labu pretiniekiem lemj tiesnesis, bet vāciešiem padodas veiksmīga punktu sērija – rezultāts kļūst 12:20. Pirmo setu Aleksandrs un Ruslans zaudē bez variantiem – 12:21 un pārtraukumā jāmeklē recepte pretinieku servju uzņemšanai.

Otro setu Samoilovs sāk ar servi tīklā, bet Sorokins ar veiksmīgu uzbrukumu panāk 1:1. Brinks/Rekermans ar mūsējo kļūdu palīdzību nedaudz atraujas (3:5, 4:7). Šķita, ka Samoilovs/Sorokins jau pietuvosies līdz minimumam, bet izšķirošajā brīdī allaž kaut kas pietrūka un tablo jau drīz vēstīja nepatīkamo 5:10. Devušies nelielā pārtraukumā, mūsējie pēc tā gūst divus punktus pēc kārtas, taču pēc tam garā izspēlē vērtīgu punktu gūst vācieši – 7:11. Saša un Ruslans atkal pietuvojas, otrā setā tehniskajā pārtraukumā ejot pie 9:12.

Abas komandas apmainījās ar neprecīzām servēm, bet tad kļūda Latvijas pārim – vācieši panāk 14:10 savā labā. Pie 11:16 jau mūsējos, šķiet, vairs glābt var vienīgi brīnums, tomēr vēl panākam 15:19, tad arī 16:19, liekot pārtraukumu pieprasīt pretiniekiem. Mūsējie uzdāvina pretiniekiem divdesmito punktu, tad vienu atgūst paši, bet nākamajā izspēlē tik veiksmīgi sāktais olimpiskais turnīrs Aleksandram un Ruslanam ir noslēdzies – 17:21 un 0:2 spēlē.

Samoilovam/Sorokinam dalīta 9.vieta, bet vācieši pirmdien ceturtdaļfinālā tiksies ar Brazīlijas pāri Rikardu Santušu/Pedro Kunju. Kopumā zināmi jau trīs no četriem ceturtdaļfinālu pāriem - divos citos tiksies brazīlieši Alisons Keruti/Emanuels Regu pret poļiem Gregoržu Fijaleku/Mariušu Prūdelu, kā arī Reinders Nurmerdors/Ričards Šuils (Nīderlande) un lielākās sensācijas autori no Itālijas - PaoloNikolai/Daniele Lupo. Itāļi astotdaļfinālā no turpmākās cīņas izslēdza Pekinas olimpiskos čempionus Todu Rodžersu/Filu Daulhauzeru (ASV), kuri bija vieni no galvenajiem favorītiem arī Londonā.

Arī pirms četriem gadiem Pekinā Samoilovs ieņēma 9.vietu - toreiz vēl spēlējot vienā pārī ar Mārtiņu Pļaviņu.

Tikmēr turnīru turpina otrs Latvijas duets Mārtiņš Pļaviņš/Jānis Šmēdiņš, kuri pirmdien aizvadīs ceturtdaļfināla spēli. Viņu pretinieki noskaidrosies naktī uz svētdienu, kad savā starpā tiksies amerikāņi Džeikobs Gibs/Šons Rozentāls un Krievijas pāris Konstantīns Semjonovs/Sergejs Prokopjevs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi