Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Septiņcīņniece Ikauniece pēc pirmās pasaules čempionāta sacensību dienas ieņem 19.vietu

Latvijas atlēte Laura Ikauniece pēc Maskavā notiekošā pasaules čempionāta vieglatlētikā četrām septiņcīņas sacensību disciplīnām kopvērtējumā ieņem 19.vietu. Sacensības ar atlikušajām trim disciplīnām turpināsies otrdien.

Sacensības rīta pusē sākās ar 100 metru barjeroto distanci. Latvijas sportiste startēja pēdējā no četriem skrējieniem un finiša līniju skrējienā sasniedza pēdējā pēc 13,89 sekundēm. Kopsummā tas Ikauniecei deva 994 punktus, kas starp 33 sportistēm bija 21.labākais rezultāts.

Rīta sesijā Ikauniece startēja vēl vienā disciplīnā - augstlēkšanā. Latviete ar 1,80 m augstu lēcienu (sezonas labākais rezultāts), kas deva 978 punktus, ierindojās dalītā 13.vietā.

Pirmās dienas septiņcīņas sacensību programmā sportistes sacentās arī lodes grūšanā. Ikauniece šajā sev tradicionāli vājākajā disciplīnā ieņēma tikai 26.vietu 33 ieskaitīto rezultātu vidū (685 punkti). 

Pirmdienas sacensību noslēgumā sportistes skrēja 200 metru sprintu. Ikauniece savā skrējienā finišēja pēc 24,73 sekundēm, kas deva 912 punktus un 5.vietu savā skrējienā. Visu 32 ieskaitīto rezultātu vidū 11.vieta. 

Četru disciplīnu summā latvietei 3569 punkti un 19.vieta kopvērtējumā, no labāko desmitnieka atpaliekot 104 punktus. Līderei Hannai Meļņičenko (Ukraina) ir 3912 punktu, seko nīderlandiete Dafne Šipersa (3837) un Šerona Deja (3836). Vēl 26 punktus no bronzas pozīcijas atrodas Brianne Teisena Ītone no Kanādas. Sacensības turpina 32 sportistes.

Ikauniece (21) pēdējos gados kļuvusi par Latvijas vadošo daudzcīņnieci - bronza Eiropas junioru čempionātā (2011) un arī pieaugušo konkurencē (2012), 9.vieta Londonas olimpiādē un sudrabs šovasar Kazaņā notikušajā Universiādē. Marta sākumā Gēteborgā viņa ieņēma 10.vietu Eiropas čempionāta telpās pieccīņas sacensībās. Ikauniece ir Latvijas rekordiste septiņcīņā (6414 punkti), šo godu gan dalot ar Aiju Grabusti.

Turpmākajās dienās uz starta izies arī šķēpmetējas Madara Palameika un Līna Mūze, šķēpmetējs Vadims Vasiļevskis, kā arī soļotājas Agnese Pastare un Anete Kažemaka (abas veiks 20 kilometru distanci). 

Latvija pasaules čempionātu vēsturē līdz šim izcīnījusi tikai vienu medaļu - 2011.gadā pie bronzas godalgas tika tāllēcēja Ineta Radeviča. 

Pasaules čempionāts Maskavā ilgs līdz 18.augustam. 

Šis pasaules čempionāts ir visu laiku vērienīgākās šāda veida sacensības. Dalību tajā apstiprinājušas 206 valstis, kas ir jauns rekords. Līdz šim čempionāts visplašāk bija apmeklēts 1999.gadā Spānijā un 2009.gadā Vācijā, kad katrā no reizēm savā starpā sacentās 200 valstu sportisti. 

Tāpat pārspēts pieteikto dalībnieku skaita rekords. Maskavā plāno piedalīties 1974 atlēti - 1106 vīrieši un 868 sievietes. Iepriekšējais rekords tika uzstādīts 2009.gadā Vācijā, kad sacentās 1895 sportisti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi