Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Septiņkārtējam Tour de France uzvarētājam Ārmstrongam izvirzītas jaunas apsūdzības dopinga lietošanā

ASV Antidopinga aģentūra (USADA) izvirzījusi kārtējās apsūdzības dopinga lietošanā pret septiņkārtējo prestižā daudzdienu velobrauciena uzvarētāju Lensu Ārmstrongu.

Kā ziņo laikraksts Washington Post, USADA 2009. un 2010.gadā Ārsmtrongam un vēl vairākiem citiem riteņbraucējiem veiktās asins analīzēs konstatējusi, ka tajās ir "manipulāciju sekas".

Ārmstrongs, kurš Tour de France uzvarēja laika posmā no 1999. līdz 2005.gadam, kad bija izārstējies no vēža, dopinga apsūdzības saņēmis regulāri, bet nekad testi nav uzrādījuši pozitīvu rezultātu.

Apsūdzību dēļ Ārmstrongam aizliegts piedalīties triatlona sacensībās, kurās viņš pašlaik startē. Pirmais par aizliegumu Ārmstrongam startēt paziņojis "Dzelzs vīru sērijas" Nicas posms, kur amerikānim bija plānots startēt 24.jūnijā.

"Pasaules triatlona korporācijas (WTC) noteikumi paredz, ka sacensībās nevar piedalīties neviens sportists, pret kuru ir sākta izmeklēšana dopinga lietošanā," paziņojuši Francijas sacensību organizatori.

Pats kādreizējais riteņbraucējs atzina, ka šīs ir viņam neslavu ceļošas apsūdzības.

"USADA tiek uzturēta no nodokļu maksātāju naudas, bet viņi strādā pēc pašu rakstītiem noteikumiem, lai atņemtu man septiņus Tour de France titulus, kurus pats nopelnīju," paziņojumā uzsvēra Ārmstrongs un atgādināja, ka nesen divus gadus ilgusi izmeklēšana par krimināliem nodarījumiem noslēdzās bez jebkādiem rezultātiem.

Ārmstrongs, kurš pārcietis sēklinieku vēzi, ir vienīgais, kas Tour de France triumfējis septiņas reizes. Viņš 1993.gadā kļuva arī par pasaules čempionu, bet 2000.gada Sidnejas olimpiskajās spēlēs izcīnīja bronzas godalgu.

Amerikānis otro reizi karjeru savu noslēdza pagājušā gada februārī. Sākotnēji viņš no sporta aizgāja 2005.gadā, bet trīs gadus vēlāk negaidīti atgriezās, tomēr astoto reizi triumfēt Tour de France velobraucienā tā arī nespēja.

Neilgi pirms Ārmstronga otrās karjeras beigām sporta žurnāls Sports Illustrated nāca klajā ar informāciju, ka pagājušā gadsimta izskaņā Ārmstrongs lietojis analīzēs grūti identificējamu preparātu, kas uzlabo ķermeņa asinsriti - HemAssist.

Savukārt vēl pāris mēnešus vēlāk Tailers Hamiltons apgalvo, ka redzējis, kā 1999.gadā viņa toreizējais komandas biedrs Ārmstrongs injicējis sev EPO jeb eritropoetīnu.

Tāpat viņa vārds figurējis arī cita amerikāņu riteņbraucēja Floida Lendisa dopinga lietošanas lietas izskatīšanā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi