Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Sevastovai pēc zaudējuma kremt pašas neizmantotās iespējas

Anastasijai Sevastovai pēc pirmdien piedzīvotā zaudējuma Austrālijas atklātajā čempionātā vairāk par izstāšanos pirmajā kārtā kremt pašas neizmantotās iespējas, jo gada pirmajā "Grand Slam" turnīrā Latvijas tenisa līdere varējusi reāli pacīnīties par tikšanu tālāk.

Cīņā pret krievieti Anastasiju Pavļučenkovu Sevastova piekāpās divos setos ar 2-6, 4-6, taču Latvijas spēcīgākā spēlētāja no sevis bija gaidījusi vairāk. Sevastova atzina, ka pretiniece nebija tik nepieveicama, kā varētu šķist pēc Pavļučenkovas karjerā panāktajām divām uzvarām pret vienu no pasaulē spēcīgākajām tenisistēm Venusu Viljamsu.

"Bija iespējas nospēlēt labāk... Nevaru teikt, ka spēlēju labi, drīzāk slikti," sarunā ar aģentūru BNS teica Sevastova. Viņa bija neapmierināta, ka cīņas gaitā pati atteicās no iepriekš izstrādātā spēles plāna, tādējādi ļaujot pretiniecei izmantot savas priekšrocības.

"Plāns bija vairāk spēlēt uz viņas [Pavļučenkovas] forhendu [atsitienu no labās puses], bet nospēlēju vairāk uz viņas bekhendu [atsitienu no kreisās puses]. Svarīgos brīžos sāku spēlēt uz viņas bekhendu, uz ko zaudēju punktus. Man bija ļoti daudz iespēju, ko neizmantoju, lai uzvarētu geimos," paskaidroja 19 gadus vecā spēlētāja.

Pavļučenkova labi nospēlēja servju uzņemšanā, un Sevastova viņas uzdevumu šajā spēles elementā nespēja sarežģīt. "Zināju jau iepriekš ka viņa [Pavļučenkova] ir laba serves uzņemšanā, un viņa to arī parādīja. Turklāt es pati pārāk daudz ieservēju ar otro servi, nevis ar pirmo," sprieda Sevastova. Latvijas spēcīgākā tenisiste Austrālijas atklātajā čempionātā pirmo gadu spēlēja pamatturnīrā, tomēr neuzskata to par attaisnojumu zaudējumam. "Varēju nospēlēt labāk," viņa rezumēja, piebilstot, ka cīņa tad būtu līdzīgāka, un kas zina, kā noslēgtos.

Sarežģītāku spēli vērsa arī brāzmainais vējš un saule. Turklāt vēja brāzmas bija negaidītas un no dažādām pusēm, kas neveicināja Sevastovas pārliecību par savu spēli. Laika apstākļi Melburnā pirmdien ir līdzīgi kā mēdz būt vasarā viņas dzimtajā Liepājā, jo ik pa brīdim ne tikai uznāk spēcīgas vēja brāzmas un dažbrīd lietus, bet arī gaisa temperatūra necik augstāk par 15 grādiem nepakāpjas. Sevastova piebilda, ka Liepājā gan neatminami sen nav spēlējusi, turklāt tur vējš pastāvīgi ir no vienas puses, taču "Melbourne Park" atklātajā kortā brāzmas varēja sagaidīt jebkādā virzienā.

Sintētiskie cietā seguma korti, kas izpelnījušies tenisistu dažādu vērtējumu, Sevastovai iepatikušies. Daļa spēlētāju uzskata, ka tie ir ātri, turpretim citi spriež, ka nē. Arī Sevastova uzskata, ka "Plexicushion" segums "Melbourne Park" kortos nav ļoti ātrs. "Man patīk te spēlēt," viņa piebilda.

Austrālijas atklātajā čempionātā Sevastova spēlēs arī dubultspēlēs, kur viņas pāriniece būs krieviete Marija Kondratjeva. Februāra sākumā Sevastova Latvijas komandas sastāvā piedalīsies Federācijas kausa sacensībās Portugālē, un pēc ilga pārtraukuma viņai atkal būs ar ko parunāt latviski. Sevastova atminējās, ka mājās nav bijusi kopš aprīļa, tādēļ bez prakses runāšana latviski nesokoties tik raiti kā senāk, bet par visierastāko saziņā kļuvusi vācu valoda.

"Līdz Federācijas kausa izcīņai lieli turnīri nav gaidāmi, un vismazākajos nav jēgas spēlēt.. uz pāris dienām iebraukšu Rīgā, un tad uz treniņiem Austrijā. Vēlāk droši vien spēlēšu Dubaijā... jāskatās," nākotnes plānus ieskicēja Latvijas tenisa līdere.

Sieviešu tenisa asociācijas (WTA) reitingā Sevastova kopš pērnā gada ir pakāpusies par vairāk nekā 100 vietām no 193. uz 80. pozīciju, taču viņas mērķi ir augstāki. Sevastova ir apņēmusies cīnīties, lai 2010. gadu noslēgtu labāko 40 vidū pasaules rangā, un šādu iespēju uzskata par reālu. "Redzēsim, kā izdosies," viņa teica.

Sevastova šogad cer vairāk spēlēt WTA turnīros, kur sacensības varēs uzsākt pamatkārtā. Ja būs jāizvēlas starp WTA turnīra kvalifikāciju un spēlēšanu pakāpi zemākos Starptautiskās Tenisa federācijas (ITF) turnīros, Sevastova lēmuma pieņemšanā ņems vērā dažādus faktorus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi