Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Sieviešu burāšanas komanda Ra piedalīsies prestižākajās Baltijas reģiona sacensībās

No 7. līdz 14.jūlijam norisināsies Igaunijas atklātais jūras burāšanas čempionāts jeb _Muhu Vainas regate. Muhu Vainas_ regate ir lielākās un prestižākās burāšanas sacensības Baltijas reģionā. Šajā regatē piedalīsies arī Latvijas Sieviešu burāšanas komanda RA ar jahtu RA.

Prestižā Muhu Vainas regate norisināsies jau 55.reizi. Parasti šajā regatē piedalās vairāk nekā 100 jahtas no Igaunijas, Krievijas, Somijas, Lietuvas un Latvijas.

Regates dalībnieku pulcēšanās, reģistrācija un atklāšanas cerenomija norisināsies š.g. 7.jūlijā Pērnavas jahtklubā. Pirmais starts paredzēts 8.jūlijā no Pērnavas uz Kuivastū. Paredzamais distances garums varētu sasniegt 70 jūras jūdzes. Nākamajās dienās regates maršruts turpināsies caur Heltermā uz Hāpsalu. Savukārt regates finišs būs Tallinā. Spēcīgāko dalībnieku apbalvošanas ceremonija norisināsies sestdien, 14.jūlijā, Tallinas ostā Piritā.

Sieviešu burāšanas komanda ar jahtu RA ir jau piedalījusies starptautiskās sacensībās - Lietuvā 2009.gadā Kuršu Mariu regatē, kur izcīnija 10.vietu. Šogad sieviešu burāšanas komada ar jahtu RA izmēģinās spēkus ļoti sīvajā Muhu Vainas regates konkurencē. Komandas mērķis ir popularizēt burāšanu kā aktīvu, izglītojošu, dažādām sabiedrības un vecuma grupām pieejamu sporta vai atpūtas veidu, kā arī nest Latvijas vārdu pasaulē.

Sieviešu burāšanas komanda RA šogad savā pulkā ir uzņēmusi jaunas dalībnieces. Jaunajā sastāvā šīs būs pirmās starptautiskās sacensības. Gatavojoties prestižajai Muhu Vainas regatei, komada ir izmēģinājusi spēkus Latvijas Jūras burāšanas čempionātā, kurā izcīnīja 9.vietu. „Mēs nostartējām atbilstoši saviem spēkiem un mūsu rīcībā esošajam inventāram. Igaunijā mūs sagaida sīva konkurence, taču galvenais ir piedalīties, baudīt kaimiņvalsts viesmīlību un uzkrāt pieredzi nākamajam gadam”, pastāstīja komandas kapteine Ieva Kaļķe.

Sacensību norise vienmēr ir azartisks un aizraujošs process, tādēļ jahtas RA komanda aicina visus interestus sekot līdzi retgates norisei. Papildus informāciju par regati varat iegūt regates mājas lapā http://www.muhuvain.ee/regatta-2012. Balto buru pacelšanās vienmēr ir aizkustinošs skats un priecē sacensību līdzjutējus un žurnālistus, tādēļ komada RA aicina burāšans entuziastus sekot regatei mašīnās pa krasta līniju un baudīt kaimiņvalsts viesmīlību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi