Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Skeitbordists Kuzmins kļuvis par pasaules čempionu

Ar augstākajiem rezultātiem Latvijas skeitborda vēsturē no pasaules čempionāta atgriezies Jānis Kuzmins, kurš kļuvis par pasaules čempionu, vēsta Latvijas Skeitborda federācijas prezidente Lienīte Skaraine.

Pasaules čempionāts skeitborda slalomā no 10. līdz 12. augustam norisinājās Čehijā, Poličkā. Čempionātā startēja 118 pasaules labākie slalomisti, kuri pārstāvēja 12 valstis.

Olainietis Jānis Kuzmins kļuvis par pasaules čempionu speciālajā un līnījslalomā, un izcīnījis kopvērtējuma pirmo vietu, atstājot aiz sevis ilggadējo kopvērtējuma līderi amerikāni Džo Maklarenu.

Pirmajā sacensību dienā norisinājās milzu slaloms (Giant), kur līdz medaļām izdevās aizsniegties Latvijas slaloma profesionāļiem no Olaines skeitborda kluba - pieredzējušajam Kuzminam izcīnot otro vietu, bet viņa audzēknim un komandas biedram Artūram Liskovam sarūpējot pārsteigumu jau sacensību ievadā un iegūstot bronzas godalgu. 

Medaļu milzu slalomā Latvijai sagādāja arī meistaru(45+) grupas pārstāvis Edžus Konošonoks, kurš izcīnīja bronzas medaļu.

Otrajā dienā, 11.augustā, sportisti startēja Hybride (speciālajā) slalomā. Dienas ievadā startēja dažādu vecumu grupas. U9 grupā sudraba medaļu izcīnīja Gustavs Kārlis Lauva. Dienas galvenie notikumi bija sieviešu un vīriešu profesionāļu starti. Dāmu grupā sudraba medaļa jaunajam talantam liepājniecei Ērikai Marei Beltai. Dienas kulminācija bija profesionāļu kategorijā, trillera cienīgā cīņā, divu braucienu summā, apsteidzot amerikāni Džo Maklarenu, tikai par vienu sekundes tūkstošdaļu triumfēja Jānis Kuzmins. Artūrs Liskovs turpināja pārsteigt, izcīnot ceturto vietu. Tādejādi, pirms sacensību pēdējās disciplīnas profesionāļu kategorijā, saglabājās intriga par uzvarētāju kopvērtējumā starp Džo un Jāni, kā arī par trešās vietas ieguvēju.

Pēdējā sacensību dienā norisinājās līnijsaloms, kur sieviešu jeb dāmu konkurencē, jaunajai liepājniecei Ērikai Marei Beltai izdevies pārspēt titulēto amerikānieti Līnu Krāmeri, izcīnot savu pirmo pasaules čempiones titulu. Otrai jaunajai liepājniecei Endijai Līgai Rūjai arī izdevās ielauzties uz pjedestāla un izcīnīt bronzas medaļu. Abas jaunās dāmas pirmo sezonu startē dāmu grupā.

Sacensību intriga un kopvērtējums Profesionāļu kategorijā izšķīrās jau līnijslaloma pusfinālā, kurā tikās Kuzmins un Maklarens. Apņēmību triumfēt kopvērtējumā Jānis pierādīja, uzvarot abus braucienus, kā arī finālā spraigā cīņā pārspējot francūzi Kristoferu Dupointu.

Tikmēr Liskovam izdevās izcīnīt trešo vietu kopvērtējumā.

"Ar šo čempionātu esmu piepildījis dažas iztrūkstošās puzles gabaliņus savā karjerā, tas ir uzvarēt pasaules čempionātā kopvērtējumā, kas ir ļoti prestiži. Beidzot esmu izcīnījis uzvaru Pasaules čempionātā, kas norisinājās Eiropā (līdz šim Jānim bija trīs tituli speciālajā slalomā - visi izcīnīti Ziemeļamerikā), treškārt pārliecināties, ka esmu, deviņu gadu laikā sagatavojis vairāk nekā cienīgu pēctecību aiz sevis - apsveicu Artūru ar bronzu. Liela daļa mūsu paldies ir jāvelta Sporta studijas Active treneriem Olainē, par pareizas mūsu fiziskās bāzes sagatavošanu starpsezonā,” saka Kuzmins.

“Daudziem tā ir sensācija, bet es zinu, cik daudz darba viņi ieguldījuši, lai sasniegtu virsotnes. Viņi abi ir piemērs un iedvesma katram, ka ikviens mērķis ir sasniedzams un grūts darbs vienmēr nes augļus! Paldies visiem, kas juta līdzi un turēja īkšķus!” tā par Kuzmina un Liskova panākumiem saka viņu fiziskās sagatavotības trenere Ilze Mazure.

„Latvijā skeitborda slalomam ir vairāk, kā trīsdesmit gadu vēsture, un tieši slalomisti ar saviem panākumiem ir nesuši Latvijas vārdu pasaulē. Neskatoties uz atbilstošu slaloma trašu trūkumu un īso vasaras sezonu, kas bieži ir lietainas, Latvijas slalomisti, ar grūtu un neatlaidīgu darbu, ir spējuši cīnīties ar tādām skeitborda lielvalstīm kā ASV, Čehiju, Franciju, Vāciju, Itāliju, Spāniju, Zviedriju, Krieviju un citām. Šī čempionāta rezultāti pārspēj visus iepriekšējos, par ko man ir milzīgs gandarījums un redzu, ka ieguldītais darbs nav veltīgs. Sasniegtie rezultāti ir kā simboliska dāvana Latvijai simtgadē, taču ir jāturpina iesāktais darbs un sadarbībā ar pašvaldībām, jāveido arvien vairāk piemērotas infrastruktūras skeitborda slaloma attīstībai, jāveic jauniešu pareiza kustību tehnikas apmācība un mērķtiecīgi fiziskās un psiholoģiskās sagatavotības treniņi ”, saka Latvijas Skeitborda federācijas prezidente Lienīte Skaraine.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi