Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Skeletonisti Martins un Tomass Dukuri ar jaunu tehniku sezonu sāks ASV

Sagatavošanās posmā ieguldīts nopietns darbs, tāpēc vienam brālim savas pozīcijas vajadzētu censties noturēt, bet otram uzlabot. Martinam un Tomasam Dukuriem, kā arī Leldei Priedulēnai ceturtdien ASV trasē Leikplesidā sāksies 2012./2013. gada Pasaules kausa izcīņas sezona. Vīriem braucieni pulksten 20 un 21.30 pēc Latvijas laika. Tiešraides LTV7.

Pirmsolimpiskā sezona ieskicēs skaidrāku ainu, kuri būs reālākie pretendenti cīņā par medaļām 2014. gada Soču olimpiādē, turklāt Pasaules kausa izcīņas pēdējais posms notiks nākamo olimpisko spēļu trasē. Četrgades nozīmīgākajam startam tuvojoties, skeletona apritē atgriezies Vankūveras 2010. gada olimpisko spēļu čempions kanādietis Džons Montgomerijs. Vienubrīd runāja, ka Džons atgriezīšoties ar supertehniku, bet Leikplesidas treniņbraucienu rezultāti liecina par pretējo - Montgomerija kamanas neslīd. Pats sportists sarunās ir pieticīgs. Būšot apmierināts, ja pirmajā reizē ieņemšot vietu vidusdaļā.

Brāļiem Martinam un Tomasam Dukuram sezonas priekšvakarā ir gan patīkamas, gan arī piesardzību rosinošas ziņas. Piemēram, pirms izlidošanas uz Leikplesidu bijusi top kondīcija, bet vienā no pēdējiem treniņiem abi brāļi sajutuši sāpes mugurā. Jaunā tehnika slīd labi, pašiem tikai jātiek galā ar trases atslēgas vietām. Leikplesida ir viena no sarežģītākajām un grūtākajām pasaules trasēm.

Pirmās sacensības notiks pēc atšķirīga formāta. Labāko noskaidrošanai izvēlēti trīs braucieni. Pirmajā izsijāsies 20 labākie, pēc otrā kļūs zināmi 10 sportisti, kuri piektdien iegūs tiesības startēt trešo reizi. Galīgo vietu sadalījuma noteikšanai summēs visu triju braucienu rezultātus. «Te uz vietas Leikplesidā jau bija plašas diskusijas, jo daži uzstāja, ka trešajam braucienam pa lielo rēķinu nav nekādas izšķirošas nozīmes,» Dienai trešdien skaidroja Tomass Dukurs. «Tomēr labāk, ka visu braucienu rezultātus skaita kopā, nekā tad, ja laureātus nosaka tikai pēc trešā brauciena.» Turpmākajos Pasaules kausa izcīņas posmos būs ierastā kārtība. Labākos noteiks pēc diviem braucieniem.

Leikplesidā treniņbraucieni notikuši divās grupās, tāpēc esot bijis grūti salīdzināt, piemēram, latviešu varējumu uz vācieša Franka Rommela fona. Otrajā grupā pasaules 2012. gada vicečempionam Rommelam bijis ļoti labs ātrums.

«Nopietnākie konkurenti jau būs tie paši vācieši, no krieviem Aleksandrs Tretjakovs, jo Sergejs Čudinovs (2012. gada PČ 4. vieta - aut.) nav izturējis atlasi un sezonu sāks Eiropas kausa izcīņas posmos. Jaunzēlandietis Bens Sendfords (2012. gada PČ 3. vieta - aut.) pastāvīgi trenējas Leikplesidā, no amerikāņiem treniņos labāk brauca Džons Deilijs,» potenciālos konkurentus cīņā par uzvaru uzskaita M. Dukurs.

Pasaules kausa izcīņas kopvērtējumā Martins Dukurs ir bijis pirmais pēdējās trīs sezonas pēc kārtas. Viņš ir arī pēdējo divu pasaules čempionātu uzvarētājs. Starp citu, 2012. gada PČ februārī notika tieši Leikplesidas trasē. Tomass Dukurs bija dalītajā piektajā vietā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

RFS futbolisti spraigā derbijā pārspēj Riga komandu

Pašreizējā Latvijas čempione RFS sestdien Tonybet futbola virslīgas pirmā apļa pēdējās, devītās kārtas mačā viesos ar rezultātu 2:1 (1:0) uzveica vicečempioni Riga un pēc uzvaras pār tiešo konkuren...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi