Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

SOK aicina starptautiskās federācijas neļaut Krievijas un Baltkrievijas sportistiem piedalīties sacensībās

Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) valde aicina starptautiskās sporta veidu federācijas neļaut Krievijas un Baltkrievijas sportistiem piedalīties sacensībās, teikts SOK paziņojumā.

SOK norāda, ka Krievija, iebrūkot Ukrainā, ir pārkāpusi olimpisko pamieru, tāpat kā Baltkrievija, kas sniegusi atbalstu šim iebrukumam.

Tāpat olimpiskā komiteja norāda, ka karadarbība izveidojusi netaisnīgu situāciju, kurā Krievijas un Baltkrievijas sportisti var piedalīties sacensībās, bet lielai daļai Ukrainas atlētu tas ir liegts, jo viņu valsts piedzīvojusi uzbrukumu.

"Lai pasargātu starptautisko sporta sacensību integritāti un dalībnieku drošību, SOK valde iesaka federācijām neielūgt un neļaut Krievijas un Baltkrievijas sportistiem un personālam piedalīties starptautiskās sacensībās," teikts paziņojumā.

Situācijā, ja šādu soli nevar spert laika trūkuma vai juridisku iemeslu dēļ, sporta federācijām un organizatoriem jānodrošina, ka Krievijas un Baltkrievijas sportisti nestartē zem savu valstu karogiem. Šādās situācijās sportisti var piedalīties tikai kā neitrāli atlēti no neitrālām komandām, bet jebkāda veida nacionālie simboli, krāsa, karogi un himnas nedrīkst tikt izmantoti.

Tāpat SOK lēmusi atņemt Olimpisko ordeni Krievijas valdībai pietuvinātām personām, kuru vidū ir Krievijas prezidents Vladimirs Putins, Krievijas vicepremjers Dmitrijs Černišenko un prezidenta administrācijas vadītāja vietnieks Dmitrijs Kozaks.

Olimpiskais pamiers sākās septiņas dienas pirms 2022.gada olimpisko spēļu atklāšanas un turpinās līdz paralimpisko spēļu beigām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi