Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Spēcīgākie Latvijas džudisti cīnīsies par uzvaru Golden Score turnīrā

Sestdien ceturto reizi Rīgā notiks starptautiskais džudo turnīrs Golden Score, kas pulcēs gan titulētus ārvalstu sportistus, gan labākos Latvijas pārstāvjus.

Sacensības notiks mūsu spēcīgāko džudistu svara kategorijās, tāpēc ir labas izredzes pirmo reizi kādu no turnīra galvenajām balvām atstāt Latvijā. Lielākās cerības tiek liktas uz šāgada Eiropas čempionāta bronzas godalgas ieguvējiem Jevgeņiju Borodavko (līdz 100 kg) un Denisu Kozlovu (līdz 66 kg), kā arī uz Aigaru Mīlenbergu (līdz 81 kg), kurš nesen no Armēnijas pārveda Eiropas U-20 čempionāta sudrabu.

"Golden Score turnīrā ir vērts pacīnīties," 19 gadu vecais Mīlenbergs atzīst, ka šajās sacensībās ir laba papildu motivācija — galvenā balva. Piecus tūkstošus eiro saņems gan uzvarētājs, gan viņa treneris. Oļegs Baskins ir pārliecināts, ka viņa audzēknim Mīlenbergam ir izredzes pat uzvarēt, ja sportists uz tatami parādīs visu, uz ko patlaban ir gatavs: "Viņš jau šobrīd ir gan fiziski, gan psiholoģiski gatavs cīnīties pieaugušo konkurencē. Jauniešu un junioru Eiropas čempionātos krātā pieredze noteikti palīdzēs cīņā, kur visu var izšķirt viena kļūda vai veiksme."

Golden Score no citiem džudo turnīriem atšķiras ar īpašajiem noteikumiem. Cīņa var beigties dažu sekunžu laikā — uzreiz pēc pirmās tiesnešu novērtētās kustības. Tas padara sacensības dinamiskas, bet rezultātus — neprognozējamus. "Noteikumi visiem ir vienādi, un jāpielāgojas būs visiem," treneris Oļegs Baskins neuzskata, ka turnīrā kādam būs priekšrocības. "Īpaši svarīgas būs koncentrēšanās spējas, jo kļūdīties nedrīkst."

Izstāžu zālē Ķīpsala uz tatami izies Atēnu olimpisko spēļu bronzas godalgas ieguvējs, pasaules vicečempions un septiņkārtējs Eiropas čempionātu medaļnieks Ariels Zēvi (Izraēla). Uz tatami kāps arī viņa tautietis divkārtējais Eiropas vicečempions Joeļs Razvozovs, vairāki Latvijā mazāk pazīstami Āzijas čempionātu godalgotie sportisti, kā arī sportisti no Igaunijas, Baltkrievijas, Krievijas, Ukrainas.

Sarukusi ne tikai prēmija par trešo vietu (500 eiro; pagājušajā gadā bija 1000 eiro), bet arī ieejas kartes cena, par kuru šogad būs jāšķiras no septiņiem latiem. Sacensību sākums paredzēts plkst.17, taču jau stundu pirms turnīra atklāšanas skatītājus zālē gaida dažādi pārsteigumi. Viena no vakara naglām būs Sidnejas olimpisko spēļu bronzas medaļnieka, daudzu Eiropas un pasaules čempionātu medaļu ieguvēja Vsevoloda Zeļonija svinīgā atvadīšanās no tatami.

***

Džudo

Sacensības Golden Score


Izloze: 25.IX plkst 18.30

Sākums: 26.IX plkst.17

Svara kategorijas: līdz 66 kg, līdz 81 kg, līdz 100 kg.

Prēmijas: 1.vieta — 5000 eiro, 2.vieta — 3000, 3.vieta — 500 (gan sportistam, gan trenerim)

Ieejas cena: Ls 7.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi