Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Spēks ir, tehnika vēl jāuzlabo

Braukšanas iemaņas nav zudušas, un kamanu iestumšana arī joprojām ir visaugstākajā līmenī. Pasaules kausa (PK) izcīņas posmā Vācijas trasē Vinterbergā divnieku sacensībās pilots Oskars Melbārdis ar stūmēju Daumantu Dreiškenu izcīnīja otro vietu, no uzvarētāja vācieša Frančesko Frīdriha ekipāžas atpaliekot tikai 0,13 sekundes. Patīkami, ka labāko sešniekā iekļuva arī Uģis Žaļims/Intars Dambis (5. vieta) un Oskars Ķibermanis/Vairis Leiboms (6. v.). Četrinieku konkurencē Melbārža jaunās kamanas tik labi neslīdēja un viņa ekipāžai piektā vieta.

Divnieku konkurencē, salīdzinot ar pirmo posmu Altenbergā, vietu sadalījums uz pjedestāla nemainījās, taču sacensības izvērtās daudz spraigākas. Mājinieku favorīts Frančesko Frīdrihs atkal uzrādīja ātrāko laiku summā, bet Melbārdis ar Dreiškenu jau pieslīdēja ļoti tuvu uzvarētājiem. Optimismu raisa mūsējo tendences otrā brauciena laikā. Startā Frīdrihs ar Torstenu Margisu sasniedza trases rekordu (5,05 sekundes), bet finišā ātrākā bija Melbārža ekipāža, vāciešus apsteidzot par 0,04 sekundēm. Divu braucienu summā atpalicība no Frīdriha bija 0,13 sekundes, kas ir krietni mazāk nekā pirmajā posmā, kad atstatums sasniedza 0,46 sekundes.

Divas pārējās Latvijas divnieku ekipāžas ne tikai laika izteiksmē pietuvojās medaļniekiem, bet arī veica kāpumu augšup rezultātu ailēs. Uģis Žaļims/Intars Dambis no 8. uz 5., bet Oskars Ķibermanis/Vairis Leiboms - no 9. uz 6. vietu. Iekšējā konkurence tomēr ir spēcīgs dzinulis sasparoties. Ķibermanis ar Leibomu otrā brauciena starta posmā uzrādīja lielisku rezultātu (5,07 s), par nieka 0,02 sekundēm atpaliekot no Frīdriha rekorda, taču finišā atkal nedaudz pietrūka, lai apsteigtu Žaļima ekipāžu. Altenbergā Ķibermaņa divnieks no Žaļima/Leiboma atpalika 0,04, šoreiz - 0,02 sekundes! Vēl mazāk Žaļima ekipāžai pietrūka, lai apsteigtu ceturtajā vietā esošo Nika Kaningema pilotēto divnieku no ASV (+0,01 sekunde).

Visu Māra Zemberga rakstu lasiet Spēks ir, tehnika vēl jāuzlabo pirmdienas, 7.decembra, laikrakstā Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi