Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Spītējot paaugstinātai temperatūrai, Jeļizarova ar jaunu Latvijas rekordu sasniedz 3000 m šķēršļu skrējiena finālu

Liepājniece Poļina Jeļizarova jau piekto reizi šosezon labojusi Latvijas rekordu 3000 metru šķeršļu skrējienā – sestdien viņa to paveica Londonas olimpisko spēļu pusfinālskrējienā, tajā finišējot 4.vietā un kvalificējoties finālam – 9:27.21.

Olimpiskā debitante Jeļizarova skrējienu aizvadīja pārliecinoši, pēdējā aplī noturot 4.vietu, kas nodrošināja vietu finālā. Latvijas rekordu sportiste laboja par nedaudz vairāk nekā sekundi. 

Apslimusi, bet gatava skriet vēl ātrāk 

“Piektais,” nevilcinoties uz jautājumu, kurš Latvijas rekords viņai jau šogad ir sasniegts, atbildēja Poļina Jeļizarova. Galvenais uzdevums gan bijis iekļūt labāko četriniekā, kas automātiski kvalificējās Londonas olimpisko spēļu 3000 metru šķēršļu skrējiena finālam. Bažas sagādā paaugstinātā temperatūra.

“Sajūtas nebija pašas labākās, jo esmu mazliet apslimusi. Pēdējās dienās man ir paaugstināta temperatūra 37,2 grādi. Tāpēc arī laiks nebija tik labs, cik esmu gatava. Esmu gatava skriet 9:10 minūtēs. Ceru, ka izdosies šajās divās dienās līdz finālam atjaunoties, atgūt spēkus. Finālā izdarīsim visu, ko esam spējīgi,” Latvijas žurnālistiem, nedaudz drebinoties atklāja Jeļizarova. 

Negribējām likt Poļinai pārlieku ilgi uzkavēties Mix zonas caurvējā, tāpēc laidām sportisti gatavoties pirmdienas sacensībām. Viņa nevēlējās izteikt nekādus skaļus paziņojumus par iespējamo vietu finālā, ja ar veselību viss būs kārtībā: “Skaidrs, ka ļoti gribu tikt labāko sešiniekā. Zinu, ka esmu ļoti labi sagatavojusies, esmu spēcīga, gribu, lai skrējiens izdodas.”

Treneris nespēj valdīt emocijas, cer uz Jeļizarovas izveseļošanos 

Poļinas Jeļizarovas treneris Viktors Lācis pēc sportistes iekļūšanas finālā bija vēl emocionālāks par 23 gadus veco šķēršļu skrējēju, un īsās sarunas laikā vairākkārt izplūda asarās. “Skrējiens bija ideāls. Poļina ar savu spītību parādīja, ka var labi noskriet pat ar paaugstinātu temperatūru,” treneris paslavēja audzēkni.

“Tāds bija plāns – sākt lēnītēm, bet kāpināt tempu. Zināju, ka šodien viņa paaugstinātas temperatūras dēļ nevarēja noskriet 9:10, bet viņa ir uz to spējīga. Es viņai teicu, lai mierīgi noskrien 9:30, un tiek finālā. Poļina ar savu spītību savas spējas arī pierādīja,” sacīja Lācis. Viņš norādīja, ka apslimšanu ietekmējis gan Londonas klimats, gan citi apstākļi: “Nevaru vienmēr un visur varu būt blakus. Viņa saprot savas kļūdas un mācās no tām. Galvenais, ka viņa ir ļoti, ļoti fokusēta, un viņai ir ļoti augsti mērķi. Negribētu strādāt ar cilvēku, kuram nav mērķu.”

Fināls 3000 metru šķēršļu skrējienā paredzēts pirmdien plkst.23.05 pēc Latvijas laika. “Šajās divās dienās galvenais ir atjaunoties un izveseļoties. Ja viņa būs vesela, var sasniegt ļoti augstu rezultātu,” norādīja treneris. 

Finālā iekļuva četras ātrākās sportistes katrā no trim pusfinālskrējieniem un vēl trīs labāko rezultātu īpašnieces. No 15 finālā iekļuvušajām sportistēm 23 gadus vecā Latvijas pārstāve pusfinālā uzrādīja 9.labāko laiku.

Jūnija beigās Jeļizarova izcīnīja 6.vietu Eiropas čempionātā Helsinkos, toreiz finišejot pēc deviņām minūtēm un 41,38 sekundēm. 



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi