Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Spriedīs par valsts sporta politiku turpmākajiem astoņiem gadiem

Piektdien Rīgas Stradiņa universitātes aulā sporta politikas plānošanas un sporta sabiedrības pārstāvji pulcēsies Latvijas 6. Sporta kongresā. Vairāk nekā 300 dalībnieku no dažādām valsts un nevalstiskajām organizācijām, kā arī valdības pārstāvji spriedīs par valsts sporta politikas pamatnostādnēm 2013. - 2020. gadam, portālu Diena.lv informēja organizatoru pārstāvis Jānis Lievītis.

Latvijas Republikas Izglītības un Zinātnes ministrijas pārstāvji ziņos arī par sporta un veselības infrastruktūras attīstības plāna izstrādes gaitu, kā arī Latvijas gatavošanos Eiropas Savienības Padomes Prezidentūrai 2015.gadā un sporta jautājumu aktualizēšanu un aizstāvēšanu tās ietvaros. 

Izglītības un zinātnes ministrijas valsts sekretāra vietniece, Sporta un jaunatnes departamenta direktore un kongresa organizatore Ulrika Auniņa – Naumova: ”Latvijas Sporta kongress nav ticis organizēts nu jau sešus gadus, tāpēc ir nepieciešamība pulcēt vienkopus Latvijas sporta sabiedrību, lai apspriestu valsts sporta politikas virzību un vairākus nozīmīgus plānošanas dokumentus, piemēram, „Sporta politikas pamatnostādnes 2013.-2020.gadam, „Valsts un pašvaldību nozīmes sporta infrastruktūras attīstības koncepciju”, kā arī, lai informētu par iespējām piesaistīt EF līdzekļus sporta attīstībai.” 

Kongresā savu dalību apstiprinājuši un ar uzrunām uzstāsies Ministru prezidents un Latvijas Nacionālās sporta padomes priekšsēdētājs Valdis Dombrovskis, izglītības un zinātnes ministrs Roberts Ķīlis, Latvijas Sporta federāciju padomes prezidents Andris Kalniņš, Latvijas delegācijas vadītājs Londonas Olimpiskajās spēlēs Žoržs Tikmers, Latvijas Paralimpiskās komitejas ģenerālsekretārs Andris Ulmanis, Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas rektors Jānis Žīdens, Liepājas pilsētas domes priekšsēdētājs Uldis Sesks, Latvijas Sporta izglītības iestāžu direktoru padomes valdes priekšsēdētāja Diāna Zaļupe, biedrības „Latvijas Tautas sporta asociācija” valdes priekšsēdētājs Andris Bērziņš, Latvijas Paralimpiskās komitejas prezidente Daiga Dadzīte un daudzi citi sporta nozares pārstāvji.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi