Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Starptautiskā Riteņbraukšanas savienība: Ārmstrongam nav vietas riteņbraukšanā

Leģendārajam amerikāņu sportistam Lensam Ārmstrongam nav vietas riteņbraukšanā, pirmdien paziņoja Starptautiskās Riteņbraukšanas savienības (UCI) prezidents Pets Makveids, paziņojot, ka viņam tiks atņemti septiņi Tour de France uzvarētāja tituli.

UCI pirmdien oficiāli apstiprinājusi diskvalifikāciju, ko iepriekš Ārmstrongam piesprieda ASV Antidopinga aģentūra (USADA).

Kā ziņots, USADA šomēnes publiskoja atskaiti par augustā Ārmstrongam piemēroto mūža diskvalifikāciju. Tajā tika uzsvērts, ka viņš piedalījies lielākajā dopinga konspirācijā sporta veida vēsturē.

Pēc tam, kad 40 gadus vecais Ārmstrongs atzina, ka viņam apnicis cīnīties pret izvirzītajām apsūdzībām dopinga lietošanā, USADA viņam piešķīra atpakaļejošu mūža diskvalifikāciju no 1998.gada 1.augusta un anulēja visus sasniegtos rezultātus. Līdz ar to amerikānim oficiāli atņemtas visas septiņas uzvaras prestižā daudzdienu velobrauciena Tour de France kopvērtējumā, kurās viņš triumfēja laika posmā no 1999. līdz 2005.gadam.

Pats Ārmstrongs nedēļas nogalē uzrunāja 4300 riteņbraucēju pirms viņa organizācijas Livestrong labdarības velobrauciena.

"Pēdējās pāris nedēļas bijušas interesantas, bet arī smagas," atzina amerikānis no kura pēc USADA atskaites publiskošanas novērsušies daudzi sponsori.

Galīgais vārds amerikāņa diskvalifikācijas apstiprināšanā piederēja UCI, kas izpētījusi USADA vairāk nekā 1000 lapaspušu biezu sakopoto pierādījumu krājumu.

Jau vēstīts, ka pēc USADA uzkrāto pierādījumu nākšanas gaismā sadarbību ar Ārmstrongu beiguši vairāki viņa ilggadējie atbalstītāji, ieskaitot ASV sporta apģērbu, apavu un aprīkojuma ražotāju Nike Inc., amerikāņa velosipēdu piegādātājus Trek un pasaulē lielāko alus ražotāju Anheuser-Busch InBev.

Savukārt pats Ārmstrongs skandāla jaunāko detaļu ēnā atkāpies no paša radītās labdarības organizācijas cīņā ar vēzi Livestrong priekšsēdētāja posteņa.

Kā ziņots, no 26 USADA atskaitē minētajām personām, kuras liecinājušas par sliktu Ārmstrongam, 11 bija viņa bijušie komandas biedri. Sešiem no viņiem vēlāk tika piešķirta sešu mēnešu diskvalifikācija.

Bez septiņiem tituliem Tour de France Ārmstrongs 1993.gadā kļuva par pasaules čempionu grupas braucienā, bet 2000.gadā Sidnejas olimpiskajās spēlēs izcīnīja bronzas medaļu individuālajā braucienā.

Ārmstrongs otro reizi savu karjeru noslēdza pagājušā gada februārī. Sākotnēji viņš no sporta aizgāja 2005.gadā, bet trīs gadus vēlāk negaidīti atgriezās, tomēr astoto reizi triumfēt Tour de France velobraucienā tā arī nespēja.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi