Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Štrombergu Rīgas lidostā sagaida ar skaļām ovācijām

Ar skaļām ovācijām, saucieniem, ziediem un kliņģeri šodien Rīgas lidostā tika sagaidīts divkārtējais olimpiskais čempions BMX braucējs Māris Štrombergs.

Pirmie sportistu sagaidīja 162 BMX sportisti no visas Latvijas. Gaidot Štrombergu iznākam no lidmašīnas, atnākušie skaļi sauca Štromberga vārdu. Pēc izkāpšanas no lidmašīnas Nacionālo bruņoto spēku orķestris atskaņoja Latvijas himnu.

Pirmais Štrombergu sveica Latvijas Olimpiskās komitejas prezidents Aldons Vrubļevskis. Viņš norādīja, ka ļoti daudziem cilvēkiem ilgus gadus bija rūpīgi jāstrādā un jāpielieto savas zināšanas, lai pienāktu šādi mirkļi.
Arī izglītības un zinātnes ministrs Roberts Ķīlis sveica sportistu, sakot: "Malači! Izcili! Lai arī turpmāk tā ir!".

Savukārt premjerministrs Valdis Dombrovskis (V) teica, ka Latvijas sportisti ar saviem sasniegumiem ne tikai nes Latvijas vārdu pasaulē, bet arī iedvesmo jauno paaudzi pievērsties sportam un veselīgam dzīvesveidam. Viņš solīja, ka valdība iespēju robežās atbalstīs Latvijas sportu.

Pēc oficiālajām uzrunām vārds tika dots arī pašam čempionam. Viņš pateicās gan sagaidītājiem, gan ģimenei un saviem treniņu biedriem. Īpaši uzsverot savu komandas biedru nozīmi sportiskajos panākumos, viņš sacīja: "Viņi bija tie, kas grūtos brīžos vilka uz priekšu un treniņos rādīja labu piemēru. Mums nekad nav bijusi labāka komanda."

Arī Štromberga treneris Ivo Lakučs pateicās visai komandai, kas palīdzējusi tikt līdz šādiem sasniegumiem.

Štrombergu šodien lidostā ar dziesmu sveica arī mūziķis Gustavo.

Pēc oficiālās sagaidīšanas ceremonijas Štrombergs sniedza autogrāfus, bet uz Valmieru dosies ar divstāvīgu autobusu. Savukārt Valmierā viņu jau gaida vietējie fani.

Kā ziņots, kopā ar Štrombergu Latvijā atgriezās Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V), LOK prezidents Aldons Vrubļevskis un ģenerālsekretārs Einars Fogelis.

Ar Štrombergu kopā atlidoja arī BMX braucēji Edžus Treimanis un Rihards Veide, treneris Ivo Lakučs, trenera palīgi Uldis Pūcītis un Normunds Taims, kā arī mehāniķis Gundars Osis.

Kā aģentūru LETA informēja LOK, īpašu ar dažādiem pārsteigumiem bagātu sagaidīšanas ceremoniju BMX komandai organizē lidosta "Rīga" un nacionālā lidsabiedrība "airBaltic" sadarbībā ar LOK.

Pēc svinīgās sagaidīšanas lidostā speciāli organizēts olimpiskais divstāvu autobuss olimpiešus un viņu atbalstītājus vedīs uz Valmieru, kur plkst.21 valmierieši organizē sportistiem vēl vienu svinīgu sagaidīšanu Valmieras rātslaukumā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jonass izcīna savu pirmo uzvaru MXGP klasē

Latvijas motosportists Pauls Jonass svētdien izcīnīja uzvaru pasaules motokrosa čempionāta piektā posma - Portugāles "Grand Prix" - sacensībās prestižākajā MXGP klasē, svinot pirmo panākum...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi