Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Svarcēlājam Plēsniekam jauns rekords raušanā un 8.vieta Rio

Latvijas labākais svarcēlājs Artūrs Plēsnieks pirmdien ieņēma 8.vietu Riodežaneiro olimpisko spēļu svarcelšanas sacensībās. Tajās viņš sasniedza jaunu personisko rekordu raušanā - 181 kg, bet summā pacēla 399 kg. Plēsnieks startēja svara kategorijā līdz 105 kg. 

Artūrs, kurš ar 103,99 kg bija vieglākais starp deviņiem dalībniekiem, raušanu sāka ar 176 kg smagu svaru stieni, kas bija otrs mazākais pieteiktais svars. Ar pirmo svaru Plēsnieks tika galā pārliecinoši, tikmēr otrais mēģinājums jau ar 180 kg (sportista līdzšinējais personiskais rekords) smagumu bija nesekmīgs. Pēc pavisam neilga atpūtas brīža Artūrs uz paaugstinājuma devās vēlreiz, mēģinot celt jau 181 kg - ar piepūli tas padevās, nodrošinot jaunu personisko rekordu un astoto vietu pēc raušanas. Līderi ar uzrautiem 194 kg bija Uzbekistānas sportisti Ruslans Nurudinovs un Ivans Jefremovs.

Grūšanā treneri Plēsniekam pieteikto sākuma svaru koriģēja no 215 uz 218 kg, kuru Artūrs arī mierīgi fiksēja uz krūtīm un pacēla. Tikmēr bez rezultāta visos trīs mēģinājumos palika Londonas olimpisko spēļu bronzas medaļnieks Bartolomejs Vojcehs Bonks, izstājoties no cīņas par augstu pozīciju. Jau pirmo grūšanas mēģinājumu laikā kļuva skaidrs, ka medaļas iegūšanai Artūram vismaz par 5 kg būs jālabo savs personiskais un arī Latvijas rekords summā (405 kg), tomēr realitātē izrādījās, ka nebūtu pieticis pat ar to.

Otrajā piegājienā Plēsnieks mēģināja celt 223 kg, tomēr, dabūjis stieni uz krūtīm, viņš pieļāva tehnisku kļūmi un nespēja pacelt. Tobrīd viņš saglabāja astoto pozīciju summā. Identiski notikumi risinājās trešajā mēģinājumā, kad Artūrs tomēr nespēja tikt galā ar 225 kg, noslēdzot dalību olimpiskajās spēlēs ar 8.vietu.

Par olimpisko čempionu kļuva Uzbekistānas sportists Nurudinovs, kurš summā tika galā ar 431 kg (194+237), bet sudrabs tikai 19 gadus vecajam armēnim Simonam Martirosjanam - 417 kg (190+227). Bronzas medaļa Kazahstānas sportistam Aleksandram Zaičikovam ar paceltiem 416 kg (193+223).

Pēc vairāku svarcēlāju diskvalifikācijām par dopinga lietošanu Plēsnieks šajā svara kategorijā bija kļuvis par vienu no medaļu pretendentiem, tomēr nespēja reāli iesaistīties cīņā par godalgām. Šajās olimpiskajās spēlēs nestartēja Krievijas svarcēlāji, tai starpā viens no latvieša konkurentiem Dāvids Bedžanjans. Tāpat Olimpiādē nepiedalījās Iļja Iļjins no Kazahstānas, kurš svara kategorijā līdz 105 kilogramiem bija olimpiskā ranga līderis un galvenais pretendents uz zeltu.

Latvijas svarcēlājam šī bija otrā Olimpiāde. Pirms četriem gadiem Londonas olimpiskajās spēlēs viņš ieguva septīto vietu.

Plēsnieks aprīlī kļuva par Eiropas čempionu, raušanas un grūšanas disciplīnu summā paceļot 403 kilogramus. Savukārt pērn pasaules čempionātā viņš izcīnīja bronzas medaļu, summā paceļot 405 kilogramus, kas ir sportista personiskais un reizē arī Latvijas rekords šajā svara kategorijā.

Jau vēstīts, ka pirms nedēļas izcili olimpiskajās spēlēs debitēja vien 18 gadus vecā svarcēlāja Rebeka Koha, kura svara kategorijā līdz 53 kg summā pacēla 197 (90+107) kg, izcīnot 4.vietu. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi