Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Svarcēlājs Plēsnieks kļūst par pasaules vicečempionu

Latvijas labākais vīru svarcēlājs Artūrs Plēsnieks pirmdien izcīnīja sudraba godalgu ASV notiekošajā pasaules čempionātā, turklāt pie mazās sudraba godalgas tika arī grūšanas ieskaitē.

Startējot svara kategorijā līdz 105 kilogramiem, Plēsnieks raušanā tika galā ar 180 kilogramus smagu svara stieni, kas bija ceturtais labākais rezultāts, bet grūšanā atzīmējās ar 222 kilogramiem, kas summā deva 402 kilogramus.

Par čempionu ar 404 (183+221) kilogramiem kļuva Ali Hešemi no Irānas, kamēr trešo vietu ieņēma 399 (182+217) kilogramus pacēlušais uzbeks Ivans Jefremovs.

Sacensības latvietim iesākās ne tā kā cerēts, jo raušanā viņš pirmajā mēģinājumā nepievarēja 176 kilogrammu smagu stieni, tomēr ar otro piegājienu to paveica, bet trešajā mēģinājumā virs galvas dabūja arī 180 kilogramus.

Līderis pēc raušanas ar 183 kilogramiem bija Hešemi, kamēr Jefremovs un ekvadorietis Horhe Davids Arojo pacēla pa 181 kilogramam.

Savukārt grūšanā Plēsnieks vispirms pacēla 217 kilogramus, tad nespēja tikt galā ar 221 kilogramu smagu, bet pēdējā piegājienā, ejot uz visu banku un piesakot 222 kilogramus, viņš ar to tika galā, izcīnot gan mazo sudraba medaļu grūšanā, gan esot otrais arī sacensību summā.

Plēsniekam šī ir otrā medaļa pasaules čempionātos, jo 2015.gadā viņš tika pie bronzas, toreiz summā paceļot 405 kilogrammus, savukārt pērn viņš triumfēja Eiropas čempionātā.

Savulaik par pasaules čempionu svarā virs 105 kilogramiem kļuva Viktors Ščerbatihs, kuram tas izdevās 2007.gadā, kā arī viņš trīs reizes kļuva par bronzas medaļas ieguvēju. Tāpat Ščerbatihs 2004.gadā Atēnās izcīnīja olimpisko vicečempionu titulu, bet 2008.gadā Pekinā ieguva Olimpiādes bronzu. Šobrīd Ščerbatihs ir Latvijas Svarcelšanas klubu apvienības (LSKA) prezidents.

Iepriekš šogad Plēsniekam bija veselības problēmas, jo viņam tika veikta pleca operācija, tāpēc pavasarī viņš nepiedalījās Eiropas čempionātā, nespējot aizsargāt pērn gūto titulu.

Zīmīgi, ka pirmdien tika paziņoti Latvijas Gada balvas sportā pretendenti, kuru vidū Plēsnieks nebija. Tiesa, viņa sasniegums varēs pretendēt uz šādas balvas iegūšanu nākamajā gadā, jo Latvijas Gada balvas sportā 2017 vērtēšanas atskaites periods ir no 2016.gada 1.novembra līdz 2017.gada 31.oktobrim, bet pēc šī termiņa sasniegtie rezultāti tiks vērtēti nākošā gada pasākumā.

Kā ziņots, pagājušajā ceturtdienā Rebeka Koha izcīnīja bronzu pasaules čempionātā un kļuva par pirmo Latvijas sievieti, kura pieaugušo planētas meistarsacīkstēs tikusi pie godalgas.

Plēsnieks un Koha bija divi vienīgie Latvijas pārstāvji pasaules meistarsacīkstēs.

Šajā pasaules čempionātā nepiedalās vairāku spēcīgu valstu svarcēlāji, jo Krievijas, Ķīnas, Armēnijas, Azerbaidžānas, Baltkrievijas, Moldovas, Kazahstānas, Turcijas un Ukrainas federācijām septembra beigās tika piešķirtas viena gada diskvalifikācijas. Tās tika piemērotas pēc atkārtotām pārbaudēm 2008. un 2012.gada olimpisko spēļu dopinga analīzēs, kur katrai no valstīm bija vismaz pa trim pozitīviem rezultātiem.

 

papildināts viss teksts

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi