Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Svētdiena, 16. jūnijs
Justīne, Juta

Svētdien Ščerbatiham uznāciens pasaules svarcelšanas čempionātā

Sagatavošanās ciklā ievērota piesardzība, tāpēc to, vai divkārtējam olimpiskajam medaļniekam Viktoram Ščerbatiham pulveris vēl ir sauss, raudzīsim tikai sacensībās. Pasaules čempionātā (PČ) svarcelšanā Turcijas pilsētā Antaljā svētdien no pulksten 16 cīņu par medaļām uzsāks sportisti svara kategorijā virs 105 kilogramiem, arī 35 gadus vecais Viktors Ščerbatihs.

Latviju pasaules čempionātā pārstāv pieci sportisti. Dmitrijs Usovskis (kategorija 85 kg, 30 gadi), Artjoms Ivanovs (+105 kg, 24) un Iļja Meņšikovs (105 kg, 21) startēs grupās ar zemākajiem rezultātiem. Visiem trijiem atskaites punkts būs paceltie kilogrami. Nākotnes cerība 18 gadus vecais Artūrs Plēsnieks izcīnījis medaļas pasaules un Eiropas junioru čempionātos. Viņam būs debija tik liela mēroga mačos. Plēsnieks svara kategorijā līdz 105 kg iekļauts otrajā spēcīgākajā B grupā un acīmredzot ieņems vietu otrajā desmitniekā. Viktors Ščerbatihs startēs spēcīgākajā A grupā.Pirms gada pasaules čempionātā Dienvidkorejā Ščerbatihs raušanā atsvaidzināja ceļgala savainojumu un ar paceltajiem 195 kilogramiem ieņēma ceturto vietu. No starta grūšanas disciplīnā viņš atteicās. Decembrī Viktors gūlās uz operācijas galda.Salīdzinot ar 2009.gada PČ, Antaljā konkurence būs nopietnāka. Pērn nestartēja 2008. gada olimpisko spēļu čempions Vācijas sportists Matiass Šteiners un otrās vietas ieguvējs krievs Jevgeņijs Čigiševs. Iesildīšanās laikā elkoņa traumu guva irānis Saīds Alī Huseini. Viņš gan nestartēs arī Antaljā, toties būs 20 gadu vecais Behdads Salimikordasiabi, kuram pieteikumā ierakstīts pasaules klases rezultāts 450 kg.Čigiševs, ukrainis Artjoms Udačins, pašreizējais pasaules čempions Jons Kvon Ans no Dienvidkorejas tiek minēti kā galvenie pretendenti uz zeltu. Tumšais zirdziņš būs Šteiners. Aprīlī Eiropas čempionātā viņš bronzu ieguva ar augstākajam līmenim pieticīgu rezultātu – 426 kilogramiem. Vācieši gan ir meistari no saviem sportistiem labāko rezultātu izspiest pašās svarīgākajās sacensībās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Komentārs

Eduards Andruškevičs, Latvijas izlases treneris

"Pēc decembrī izdarītās ceļgala operācijas Viktors tikai jūnijā nopietni atsāka strādāt ar lielajiem svariem. Ceļgals neliek par sevi manīt, lai gan uz maksimumu vēl nav celts. Treniņos raušanā ir pacelti 190, grūšanā - 230 kilogrami. Ja pacels 200 un 240 kilogramu, tas jau būs labi. Jāatceras, ka vēl pavasara ciklā Viktors strādāja piesardzīgā režīmā. Viktora patiesās spējas ir grūti prognozēt. Uzskatu, ka arī vieta sešniekā šoreiz nebūtu peļama. Startam ir pieteikušies visi labākie.
Dalot ceļazīmes uz olimpiskajām spēlēm Londonā, ņems vērā arī nākamā gada pasaules čempionātu Parīzē. Domāju, ka tur Viktors vēl būs labs palīgs. Ja atklāti, tad Londonā mums noderētu divas vai, maksimums, trīs ceļazīmes. Vairāk sportistu nav nozīmes vest, jo jābūt arī pienācīgam rezultātam. Viktors un Artūrs Plēsnieks, vēl varbūt Iļja Meņšikovs. Tie arī būtu Londonas braucēji."

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi