Laika ziņas
Šodien
Sniega pārslas
Rīgā +1 °C
Sniega pārslas
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Tāla piemiņas turnīrā Rīgā triumfē mājinieks Kovaļenko

Mihaila Tāla piemiņas turnīrā ceturtdien uzvarēja Latvijas šahists Igors Kovaļenko, bet trešais finiša spurtā bija Aleksejs Širovs.

Viesnīcas Radisson Blu Latvija Omega zālē ceturtdien Mihaila Tāla piemiņas turnīrā ātrspēlē vislabāk veicās Kovaļenko, kurš 13 kārtas aizvadīja bez zaudējumiem, svinot 11 uzvaras un divreiz spēlējot neizšķirti. Pēdējā kārtā viņš spēkojās neizšķirti ar Krievijas lielmeistaru Ņikitu Vitjugovu, kurš Rīgas Grand Prix turnīrā izstājās pirmajā kārtā. Tas Kovaļenko ļāva sakrāt 12 punktus.

Trešajā vietā 234 dalībnieku vidū ierindojās zem Spānijas karoga spēlējošais rīdzinieks Širovs. Viņš pēdējā kārtā apspēlēja trešdienas ātrā šaha turnīra uzvarētāju Krievijas lielmeistaru Vladimiru Fedosejevu no Sanktpēterburgas un par spīti diviem zaudējumiem - Kovaļenko un Vladimiram Oņiščukam no Ukrainas - ar deviņām uzvarām un diviem neizšķirtiem finišēja ar 10 punktiem. Fedosejevam par puspunktu vairāk.

No Latvijas šahistiem Vladimiram Svešņikovam deviņi punkti (21.vieta), Ņikitam Meškovam (43.vieta), Vladlenam Šulmanam (47.vieta), Matīsam Mustapam (51.vieta), Rolandam Bērziņam (52.vieta) un Aleksejam Žučkovam (54.vieta) pa astoņiem punktiem 13 spēlēs.

Sacensības norisinājās pēc Šveices sistēmas, katram no dalībniekiem partijai atvēlot trīs minūtes un divas sekundes par katru izdarīto gājienu.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka trešdien beidzās Tāla piemiņas turnīra sacensības ātrajā šahā. Tajās Fedosejevs 11 kārtās sakrāja 9,5 punktus. Labākais no Latvijas šahistiem bija Igors Kovaļenko, kurš ar 8,5 punktiem ierindojās piektajā vietā.

Kopējais sacensību balvu fonds ir 35 tūkstoši eiro - ātrajā šahā 25 000, ātrspēlē - 10 000.

Jau 19.jūlijā Latvijas Nacionālajā bibliotēkā (LNB) Tāla piemiņas sacensību ietvaros sāksies starptautiskais turnīrs “Rīgas Brīvdienas”, kurā tiks noskaidroti spēcīgākie šahisti bērnu vidū.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Merzļikinam un Blue Jackets sagrāve pret Jets

Graujošu zaudējumu Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē svētdien piedzīvoja Latvijas vārtsargs Elvis Merzļikins un viņa pārstāvētā Kolumbusas Blue Jackets komanda, kas savā la...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi