Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Tambijevs: Ja iekļūsim otrajā kārtā, tas būs vēl viens brīnums uz ledus

Neizvairījās no tikšanās ar vienu no spēcīgākajām līgas komandām. HK Rīga trešo reizi Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) Harlamova kausa izcīņā 1. kārtā spēlēs ar Mitiščinskije Atlanti komandu. Sērijā līdz trijām uzvarām pirmā spēle otrdien pulksten 17 pēc Latvijas laika Mitiščos. 

Krasi atjauninātā HK Rīga komanda sezonas galveno uzdevumu – kvalificēties izslēgšanas spēlēm – gan jau ir izpildījusi. Tikai priekšpēdējā spēļu kārtā jaunie rīdzinieki nodrošināja vietu Rietumu konferences spēcīgāko astoņniekā, ārpusē atstājot Jaroslavļas komandu Loko. Teorētiski pastāvēja iespēja pacelties uz 7. vietu, lai 1. kārtā pretī būtu MHK Spartak, nevis Mitiščinskije Atlanti¸ taču galvenie konkurenti Čehijas klubs Karlovivari Energija finiša taisnē punktus nezaudēja, turpretī HK Rīga pēdējā regulārā čempionātā spēlē pēdējās divās minūtēs izlaida uzvaru pret Stupino Kapitan (2:3). “Tā spēle mums vairs neko neizšķīra. Devu iespēju visiem spēlēt un man pret puišiem arī nav pretenziju. Divas rupjas vārtsarga kļūdas izšķīra mača iznākumu,” tā neveiksmīgās regulārā čempionāta beigas Diena.lv skaidroja HK Rīga galvenais treneris Leonīds Tambijevs. 

Tagad visi skati jau ir pavērsti Harlamova kausa izcīņas virzienā. “Neapstrīdams pāra favorīts ir Mitišču komanda. Viņiem šis sastāvs ir iespēlēts jau trīs gadu garumā, turklāt pirms play-off komanda ir saņēmusi nopietnu papildinājumu no KHL spēlējošā Atlant.” Tambijeva tik tiešām būs sarežģīti atrast pretlīdzekļus Mitiščinskije Atlanti. Kopā ar Sandi Ozoliņu pret Sanktpēterburgas SKA Gagarina kausa izcīņā cīnījās pieci jaunieši, kuri tagad pārcēlušies uz Mitiščinskije Atlanti. Vislielākā KHL pieredze ir aizsargam Romānam Rukavišņikovam, kuram šosezon KHL 49 spēlēs iekrāti 11 (2+9) rezultativitātes punkti. Gagarina kausa gaisotni izbaudīja arī aizsargs Jaroslavs Dibļenko, kā arī uzbrucēji Sergejs Šmeļovs, Aleksandrs Kadeikins un Aleksandrs Ševčenko. 

HK Rīga rindās ir tikai viens spēlētājs aizsargs Mārtiņš Porejs, kuram šosezon tā pa īstam iespēju spēlēt KHL deva Rīgas Dinamo treneri. Būtu noderējis uzbrucējs Juris Upītis, bet viņš Dinamo sastāvā cīnās Cerību kausa izcīņā. “Tikai ar labu spēles disciplīnu mums ir iespēja ar viņiem pacīnīties. Mitiščinskije Atlanti sastāvā ir spēlētāji ar KHL pieredzi, bet HK Rīga divpadsmit spēlētājiem MHL aizrit tikai pirmā sezona. Tas patiešām būs vēl viens brīnums uz ledus, ja iekļūsim otrajā kārtā. Ļoti gribētos līdzjutējus iepriecināt sestdienas spēlē Piņķos.” 

Pagājušajā gadā HK Rīga bija ļoti tuvu tam, lai apspēlētu Mitiščinskije Atlanti. Sērijas ceturtajā spēlē rīdzinieki pēc otrās trešdaļas atradās vadībā ar 5:1, taču papildlaikā zaudēja ar 5:6. Piektajā spēlē jau inicitīva piederēja pretiniekiem (2:4). Pērn rīdziniekiem priekšējā līnijā vilcēji bija pašreizējie Dinamo uzbrucēji Roberts Bukarts, Miks Indrašis un Juris Upītis. 

Harlamova kausa izcīņā 1. kārtas pārvarēšanai nepieciešamas trīs uzvaras. Otrdien un trešdien komandas spēlēs Mitiščos, sestdien – Piņķos. Ja būs vajadzīga ceturtā spēle, tā notiks svētdien Piņķos, piektā nepieciešamības gadījumā tiks izspēlēta trešdien, 20. martā Mitiščos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Pievērs uzmanību!

HK Rīga trešo sezonu spēlē MHL čempionātā un trešo reizi izslēgšanas spēlēs jātiekas ar Mitiščinskije Atlanti. Iepriekšējās abās reizēs sērijā ir zaudēts ar 0:3 un 2:3 

Mitiščinskije Atlanti komandu pastiprinās pieci spēlētāji, kuri KHL Gagarina kausa izcīņas 1. kārtā Mitišču Atlant sastāvā cīnījās pret Sanktpēterburgas SKA 

Regulārajā čempionātā Rietumu konferencē Mitiščinskije Atlanti ar 135 punktiem bija pirmie, HK Rīga ar 104 punktiem – 8. vietā

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi