Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Titulētais peldētājs Popovs kandidēs uz Krievijas Olimpiskās komitejas prezidenta amatu

Četrkārtējais olimpiskais čempions peldēšanā Aleksandrs Popovs paziņojis, ka nolēmis kandidēt Krievijas Olimpiskās komitejas (OKR) prezidenta vēlēšanās.

Aleksandrs Žukovs, kurš vada OKR kopš 2010.gada, iepriekš izteicies, ka 29.maijā paredzētajās vēlēšanās nepiedalīsies. Kā norādījis OKR pirmais viceprezidents Staņislavs Pozdņakovs, līdz tam laikam varētu pieteikties arī citi kandidāti.

"Olimpiskajā kustībā esmu pavadījis pietiekami ilgu laiku, man labi zināmas iekšējās problēmas, ir sapratne par darba organizāciju," RIA Novosti citē Popova teikto.

Pašlaik 46 gadus vecā Popova kandidatūru jau izvirzījusi Krievijas Šaušanas federācija. Savukārt slēpošanas federācija aprīlī izvirzīja Pozdņakova kandidatūru.

Popovs četras reizes kronēts par olimpisko čempionu - 1992.gadā Barselonā viņš, startējot NVS komandas sastāvā, izcīnīja divas zelta medaļas brīvajā stilā, bet četrus gadus vēlāk, pārstāvēdams jau Krieviju, nosargāja savus titulus.

Tāpat viņš karjeras laikā sešas reizes tika kronēts par pasaules čempionu un izcīnīja 21 Eiropas meistarsacīkšu zelta medaļu.

Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) decembra sākumā par valsts organizētu dopinga sistēmu piesprieda diskvalifikāciju OKR, kas tai liedza piedalīties Phjončhanas ziemas olimpiskajās spēlēs. Tiesa, Krievijas sportisti startēja zem neitrāla karoga, bet uz viņu formastērpiem bija uzraksts Olympic Athlete from Russia jeb Olimpiskais sportists no Krievijas (OAR).

Pēc olimpiskajām spēlēm SOK atcēla Krievijas diskvalifikāciju, neskatoties uz to, ka divi šīs valsts sportisti Phjončhanā tika pieķerti dopinga lietošanā.

Krievija pēdējos gados saskaras ar lielām problēmām. Vieglatlētikā tā ir diskvalificēta kopš 2015.gada beigām, kad izskanēja pirmais Ričarda Maklarena ziņojums par valsts sponsorētu dopinga programmu. Šī iemesla dēļ Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs vieglatlētikā startēja tikai viena Krievijas sportiste, kura sacentās zem neitrālā karoga.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Izcīnītas papildu vietas

Latvijas Biatlona federācijas ģenerālsekretārs Juris Pīpkalējs: "Komandas sastāvs nākamsezon, visticamāk, nemainīsies."

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi