Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Trešdiena, 29. maijs
Raivis, Raivo, Maksis, Maksims

Toms Šmēdiņš: Šajā čempionāta uz 100% vēl neesam nospēlējuši

Latvijas pludmales volejbola duets Aleksandrs Solovejs un Toms Šmēdiņš Jūrmalā notiekošajā Eiropas čempionātā uz 100% vēl nav nospēlējuši, tāpēc nācies samierināties ar zaudējumiem pirmajās divās spēlēs, atklāja Šmēdiņš.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Solovejs un Šmēdiņš trešdien Jūrmalas pludmales centrā Majoros cieta zaudējumus Eiropas Volejbola konfederācijas (CEV) rīkotā Eiropas čempionāta finālturnīra apakšgrupu pirmajās divās spēlēs.

Ar 27.numuru izliktais Latvijas pāris F apakšgrupas pirmajā mačā ar 0-2 (16:21, 17:21) piekāpās Nīderlandes sportistiem Aleksandram Broiveram un Robertam Mēuvsenam, kuri izlikti ar sesto numuru.

Tikmēr spēlē pret beļģiem Drīsu Kokelkorenu un Tomu van Valli, kuriem ir 11.numurs, Solovejs/T.Šmēdiņš zaudēja ar 0-2 (18:21, 17:21), līdz ar to viņiem apakšgrupas noslēdzošajā spēlē, kas notiks ceturtdien, lai sasniegtu izslēgšanas spēles, būs nepieciešama tikai un vienīgi uzvara.

"Kopumā nebija tik traki, pretiniekiem nebija ideāla servju uzņemšana. Galvenais katram paņemt savu zonu, vajadzēja variēt ar uzbrukumu, nevis tikai sist," par zaudējuma iemesliem stāstīja Šmēdiņš.

"Nekas vēl nav beidzies, jo nav atšķirības iziet no grupas kā otrajiem vai trešajiem. Šī spēle bija nedaudz labāka, bet nedrīkst tik daudz kļūdīties uzbrukumā, kā Saša to darīja, jāspēlē ar galvu arī, nevis tikai spēku. Otrajā setā beigās bijām tuvu, lai panāktu trīs punktu pārsvaru, bet nedaudz pietrūka," skaidroja Šmēdiņš.

Beļģijas pludmales volejbolisti Šmēdiņam un Solovejam nekādus pārsteigumus nav sagādājuši.

"Šajā čempionātā uz 100% vēl neesam nospēlējuši - pirmā spēle bija uz 70%, otrā uz 80%. Saša joprojām nejūtas uz 100%, bet malacis, ka var uzspēlēt. Rīt vēl viena diena, būs labi. Neesmu pirmo gadu pludmales volejbolā, zinu, ka ar visiem šajā turnīrā varam cīnīties. Mums punkti no aizsardzības nāk ļoti grūti, bet mēs viņiem visu atdodam," secināja Šmēdiņš.

"Slikti servējām, nebija neviena "eisa", svarīgos brīžos pietrūka spēka un arī vajadzēja gudrāk ar galvu nospēlēt. Rīt būs svarīgākās spēles. Paldies tiem, kuri jau šodien atbalstīja," piebilda Solovejs.

Eiropas čempionāta apakšgrupu turnīrs tiks noslēgts ceturtdien, bet ar piektdienu sāksies izslēgšanas kārtas.

Pamatsacensībās kā vīru tā dāmu konkurencē pa 32 duetiem sadalīti astoņās grupās. Katras grupas labākais duets uzreiz iekļūs izslēgšanas turnīra otrajā kārtā, kamēr otro un trešo vietu ieguvēji piedalīsies pirmajā kārtā, bet grupu vājākajām komandām turnīrs būs noslēdzies.

Biļetes uz sacensībām var iegādāties vietnē bezrindas.lv. Pirmās spēles trešdien un ceturtdien skatītāji varēs apmeklēt bez maksas, piektdien biļetes maksās 10 eiro, sestdien 15 eiro, bet svētdien galvenās cīņas par tituliem būs iespējams apmeklēt par 20 eiro.

Latvija šāda mēroga sacensības uzņem pirmo reizi vēsturē.

Dalībnieki cīnīsies par 100 000 eiro lielu naudas balvu fondu. Sacensību galvenajā laukumā būs 2800 skatītāju vietas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

VIDEO: LOK prezidenta amata kandidātu diskusija

Otrdien, 28. maijā, notika žurnāla Sporta Avīze rīkotā Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidenta amatu kandidātu tiešraides diskusija, kuru vadīja sporta žurnālists Normunds Melderis.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi