Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Usiks pārliecināts, ka viņa nākamais pretinieks boksa supersērijas pusfinālā būs Briedis

Ukrainas bokseris Oleksandrs Usiks pārliecināts, ka viņa nākamais pretinieks boksa supersērijas pusfinālā būs latvietis Mairis Briedis, pēc uzvaras ceturtdaļfinālā atzina sportists.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Usiks sestdien Berlīnē pirmā smagā svara kategorijas (līdz 90,7 kilogramiem) boksa supersērijas ceturtdaļfinālā ar tehnisko nokautu uzvarēja pieredzējušo vācieti Marko Huku.

"Huks mani pagrūda preses konferencē un mēģināja man ielīst galvā, taču esmu auksts kā ledus, kad kāds mēģina spēlēt spēlītes. Runāju tikai ringā, un biju labāks bokseris. Man nevienā brīdī tā pa īstam nesāpēja, un jutu, ka kontrolēju cīņas gaitu," turnīra rīkotāji citē Usika teikto.

Usiks pusfinālā tiksies ar Pasaules Boksa padomes (WBC) čempiona Brieža un kubieša Maika Peresa cīņas uzvarētāju, kurš kļūs zināms 30.septembrī Arēnā Rīga.

"Domāju, ka Briedis uzvarēs Peresu, līdz ar to nākamais pretinieks, visticamāk, ir viņš," uzsvēra Usiks.

Vēsturē nebijušā turnīrā astoņi labākie pirmā smagā svara bokseri izslēgšanas sacensību formātā cīnīsies ne tikai par leģendārā Muhameda Ali vārdā nosauktu balvu, bet arī WBC, Pasaules Boksa organizācijas (WBO), Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) un Pasaules Boksa asociācijas (WBA) čempionu jostām.

"Vēlos pateikties turnīra rīkotājiem par iespēju apvienot visas četras jostas un izcīnīt Ali trofeju. Tagad esmu vienu soli tuvāk tam," uzsvēra Usiks.

Usiks aizstāvēja savu WBO čempiona titulu, tiekot pie 13.panākuma tikpat dueļos, piedevām 11 cīņas viņš noslēdzis ar nokautu. Tikmēr Huks, kuru aprīlī uzvarēja arī Briedis, kļūstot par WBC čempionu, cieta piekto zaudējumu 46 cīņās, no kurām 40 uzvarējis, bet vienu noslēdzis neizšķirti.

"Piedāvājām labu cīņu. Pirmajos raundos nodarīju pāri Usikam, bet cīņas beigās bija pārāk liels spiediens. Paņemšu dažas brīvdienas un izlemšu, kā rīkoties tālāk," atzīmēja Huks.

Zīmīgi, ka vēl pirms šīs cīņas Usika menedžeris Aleksandrs Krasjuks paziņoja, ka viņa klients boksa supersērijas pusfinālā tiksies ar latvieti Briedi, nodēvējot viņu par bīstamāko pretinieku šajā astoņu bokseru turnīrā.

Tikmēr Briedis, izvēloties savu pirmo pretinieku, par ko kļuva kubietis Peress, jau domājis par nākamo cīņu. Pirms nedēļas notikušajā preses konferencē Latvijas bokseris norādīja, ka kubieti izvēlējies, jo viņš tāpat kā Usiks ir kreilis.

Usiks 2012.gadā triumfēja Londonas olimpiskajās spēlēs.

Vēl boksa supersērijas ceturtdaļfinālā IBF čempions Murats Gasijevs no Krievijas mērosies spēkiem ar poli Kšištofu Vlodarčiku, bet WBA čempions Juniers Dortikosa no Kubas cīnīsies ar krievu Dmitriju Kudrjašovu, kurš ir obligātais pretendents uz Briedim piederošo WBC čempiona jostu.

Boksa supersērijas uzvarētājs iegūs leģendārā Muhameda Ali vārdā nosauktu balvu. Tāpat paredzams, ka viņš saņems WBA, WBC, WBO un IBF čempionu jostas pirmā smagā svara kategorijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi