Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Uz laiku atceļ projekta Sporto visa klase sacensības

Saistībā ar koronavīrusa Covid-19 izplatības ierobežošanas pasākumu ieviešanu Latvijā, Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK) uz laiku atcēlusi projekta Sporto visa klase plānotās sacensības, aģentūru LETA informēja komitejā.

Ievērojot Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) ieteikumus, ar projektu Sporto visa klase saistīto sacensību organizēšana apturēta līdz 2020.gada 30.aprīlim.

Par turpmākiem lēmumiem tiks informēts atsevišķi, izvērtējot aktuālo situāciju un ņemot vērā atbildīgo institūciju ieteikumus vīrusa izplatībā.

Programmu organizē LOK sadarbībā ar Starptautiskās Olimpiskās komitejas programmu Olimpiskā Solidaritāte, Izglītības un zinātnes ministriju un pašvaldībām.

Kā vēstīts, Latvijā jaunā koronavīrusa izraisītā slimība Covid-19 atklāta desmit cilvēkiem, no kuriem deviņi ir vienas grupas tūristi, kas 7.martā Latvijā atgriezušies ar vienu reisu no slēpošanas kūrorta Itālijā.

Latvijas iedzīvotājus Covid-19 dēļ šobrīd stingri iesaka nedoties uz 11 valstīm - Ķīnu, Dienvidkoreju, Irānu, Japānu, Singapūru, Itāliju, Spāniju, Franciju, Vāciju, Austriju un Šveici. Šajās valstīs pastāv liels inficēšanās risks.

Papildus minētajam iedzīvotājus aicina rūpīgi izvērtēt nepieciešamību ceļot vēl uz virkni valstu, tostarp, ASV, Apvienotajiem Arābu Emirātiem, Austrāliju, Bahreinu, Beļģiju, Čehiju, Dāniju, Ēģipti, Grieķiju, Indiju, Irāku, Islandi, Izraēlu, Kanādu, Kuveitu, Lielbritāniju, Malaiziju, Nīderlandi, Norvēģiju, Taizemi un Zviedriju. Ceļotājiem pašiem ir jāpieņem atbildīgs lēmums, vai apmeklēt minētās valstis.

Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV) sociālajā vietnē Twitter aicina nopietni uztvert aicinājumu "izvērtēt brauciena nepieciešamību" "Tāpat vien mēs to nepublicējam, tas nozīmē paaugstinātu risku, līdzvērtīgs dzeltenajam signālam," viņš skaidro. Tā ministrs reaģējis uz informāciju, ka kāda ceļojuma organizatori Facebook formē grupu slēpošanas braucienam uz Austriju un, vaicāti par Covid-19 risku, norādījuši, ka Ārlietu ministrija tikai neiesaka braukt - tātad viss esot mieīgi.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi