Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Uz panākuma viļņa esošie Pļaviņš/Točs droši kvalificējas CEV Masters turnīra pamatsacensībām

Šobrīd uz panākuma viļņa esošie Latvijas pludmales volejbolisti Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs ceturtdien Čehijā bez lielām problēmām kvalificējās Eiropas Volejbola konfederācijas (CEV) Masters kategorijas turnīra pamatsacensībām, kamēr tajās neiekļuva Rihards Finsters un Aleksandrs Solovejs.

Pagājušajā svētdienā Hāgā sezonas pirmajā Pasaules kausa četru zvaigžņu posmā sensacionāli triumfējušie Pļaviņš un Točs kvalifikācijā bija izlikti ar pirmo numuru un ievadā ar 2-0 (21:15, 21:11) droši uzveica čehus Jindržihu Veisu un Martinu Tihi, kuriem bija 16.numurs.

Savukārt izšķirošajā kvalifikācijas kārtā Latvijas duets ar 2-0 (21;18, 21:16) pārspēja vāciešus Nilu Ēleru un Lorencu Šūmanu, kuriem bija devītais numurs.

Pļaviņš un Točs līdz ar to iekļuva pamatturnīrā, kurā piedalīsies 16 dueti, arī Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš, kuriem pamatsacensībās vieta bija garantēta uzreiz.

Tikmēr pamatturnīrs secen ies Finsteram un Solovejam, kuri zaudēja izšķirošajā kvalifikācijas kārtā.

Pirmās kārtas cīņā ar septīto numuru izliktais duets ar 2-1 (15:21, 21:14, 15:13) grūtā duelī uzvarēja krievus Maksimu Hudjakovu un Ruslanu Bikanovu, kuriem bija ticis desmitais numurs.

Zīmīgi, ka abi pāri pirms nedēļas savā starpā tikās arī Pasaules kausa etapā Hāgā, kad Finsters un Solovejs bija labāki ar 2-0 (21:16, 23:21).

Savukārt izšķirošajā, otrajā, kvalifikācijas kārtā Finsters un Solovejs ar 1-2 (17:21, 21:11, 10:15) zaudēja poļiem Mariušam Prudelam un Kasparam Kujavjakam, kuriem kvalifikācijā bija otrais numurs.

Jau vēstīts, ka dāmu turnīra kvalifikācijas pirmajā kārtā Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka, kurām ticis trešais numurs, sīvā cīņā ar 2-1 (19:21, 21:16, 15:12) uzvarēja itālietes Lauru Džombīni un Martu Menegati, kuras bija izliktas ar 14.numuru. Menegati ir 2011.gada Eiropas čempione, bet 2016.gada Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs viņa ar Džombīni izcīnīja dalītu devīto vietu.

Izšķirošajā kvalifikācijas kārtā Latvijas pludmales volejbolistes ceturtdien tiksies ar Adrianu Mariju Matei un Beatu Vaidu no Rumānijas, kurām kvalifikācijā ir sestais numurs.

Turnīrs Pelhržimovā norisinās hallē. Pēc tā daudzi no Latvijas vadošajiem pludmales volejbolistiem dosies uz treniņnometni Ēģiptē, kamēr Graudiņa atgriezīsies ASV, lai turpinātu studijas.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi