Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Vācija noliedz olimpiskā boikota iespēju pat ar Krievijas un Baltkrievijas dalību spēlēs

Vācijas Olimpiskā sporta konfederācija (DOSB) Krievijas iebrukuma Ukrainā dēļ turpina atbalstīt aizliegumu Krievijas un Baltkrievijas sportistiem startēt starptautiskajās sacensībās, taču neboikotēs Parīzes olimpiskās spēles, ja abu valstu sportistu diskvalifikācija tiks atcelta.

"Vācijas komanda piedalīsies, un mēs izslēdzam boikota iespēju," intervijā ar izdevniecību "Funke Mediengruppe" pirmdien sacīja DOSB prezidents Tomass Veikerts.

Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK), sākot ar otrdienu, rīko trīs dienu garu valdes sēdi, lai apspriestu vadlīnijas, ko turpmāk darīt ar Krievijas un Baltkrievijas sportistiem.

Kopš Krievijas iebrukuma Ukrainā sākuma pirms vairāk nekā 13 mēnešiem abu valstu sportistiem ir aizliegts piedalīties lielākajā daļā pasaules lielāko sporta pasākumu.

SOK šobrīd izskata iespēju viņiem ļaut atgriezties sacensībās kā neitrālajiem sportistiem ar savu nacionālo simboliku, tostarp arī nākamā gada olimpiskajās spēlēs Parīzē. SOK prezidents Tomass Bahs ir paziņojis, ka nevienu nedrīkst diskriminēt pases vai dzimtās valsts dēļ.

Vairāk nekā 30 valstis ir aicinājušas SOK turpināt aizliegumu abu valstu sportistiem startēt kopā ar pārējiem, kamēr Krievija turpina karu Ukrainā.

DOSB "šobrīd nevar iedomāties Krievijas un Baltkrievijas sportistu dalību sacensībās," sacīja Veikerts.

"Ja SOK lems citādi, kas šķiet iespējams, tad mēs uzskatām, ka šo valstu sportistiem ir jāpiemēro noteikti nosacījumi," viņš piebilda.

Šādu nosacījumu skaitā būtu jābūt arī Krievijas militārpersonu izslēgšanai no sacensībām, norāda DOSB prezidents. Turklāt sportistiem, kuriem būtu atļauts piedalīties sacensībās, nevajadzētu ļaut valkāt nacionālos simbolus un krāsas.

61 gadu vecais Veikerts baidās, ka Krievijas sportistu dalība 2024.gada Parīzes olimpiskās spēles varētu tikt ļaunprātīgi izmantota propagandas nolūkos.

"Tās novēršanai jābūt primārajam mērķim," uzsvēra Veikerts.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi