Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Valneris izcīna bronzas medaļu PČ simtlauciņu dambretē

Latvijas labākais dambretists Guntis Valneris pasaules čempionātā simtlauciņu dambretē Kotdivuāras pilsētā Jamasukro pēdējā partijā spēlēja neizšķirti un izcīnīja bronzas medaļu.

Valneris pēdējā 19.kārtā ar baltajiem kauliņiem spēlēja  ar pasaules eksčempionu Alekseju Čižovu no Krievijas un partiju noslēdza neizšķirti, sakrādams 27 punktus un panākdams līderi citu krievu lielmeistaru Aleksandru Georgijevu, kurš tobrīd ar melnajiem kauliņiem aizvadīja maču ar vienu no pastarīšiem Mongolijas pārstāvi Otgonbilegu Cerenbjambu. Arī šī partija beidzās neizšķirti, un Georgijevs desmito reizi tika kronēts par pasaules čempionu.

27 punktus sakrāja arī Ķīnas dambretists Jimins Paņs, kurš pēdējā kārtā ar baltajiem apspēlēja mājinieku Pani Žaku Aku, un apsteidza Valneri pēc labākiem papildrādītājiem. Ceturtais ar 25 punktiem finišēja nīderlandietis Jans Grūnendeiks.

Turnīrā, kurš sākās 15.septembrī, Valneris 19 kārtās astoņas reizes uzvarēja un 11 partijas nospēlēja neizšķirti. Pirms mača ar Čižovu viņam bija padevies varens finiša spurts, izcīnot trīs panākumus pār tabulas lejasgala pretiniekiem.

Pasaules čempiona tronis Kotdivuārā bija vakants, jo nu jau pasaules eksčempions nīderlandietis Roels Bomstra turnīrā nepiedalījās, priekšroku dodot fizikas studijām.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi