Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Varšavā četrās bronzas cīņās Latvijai divas godalgas

Sekmīgajam Latvijas sportistu sniegumam Eiropas čempionātā cīņā spilgtu noslēgumu sarūpēja Aleksandrs Jurkjans, kura izcīnītā bronzas godalga grieķu-romiešu cīņā ir lielākais sasniegums kopš valsts neatkarības atjaunošanas. Lai gan Varšavā nestartēja Latvijas vadošā cīkstone Anastasija Grigorjeva, visi četri mūsu pārstāvji piedalījās cīņā par bronzu. Diviem no viņiem, Jurkjanam un Alanam Amirovam, to arī izdevās iegūt.

Jurkjans jau vairākus gadus ir Latvijas vadošais grieķu-romiešu stila cīkstonis, tomēr nozīmīgākajās sacensībās viņam līdz šim nebija izdevies iesaistīties cīņā par godalgām. Labākais sasniegums daugavpilietim bija septītā vieta 2017. gada Eiropas meistarsacīkstēs. Varšavā viņš pēc itāļa Andreas Seti pieveikšanas (9:3) ļoti spraigā cīņā tika galā ar spēcīgo ungāru Eriku Torbu (11:10), bet pusfinālā ar 1:7 piekāpās Ahmedam Mammadovam no Azerbaidžānas. Cīņā par bronzas godalgu Jurkjans pēc pirmā raunda ar 0:5 zaudēja armēnim Gračjam Pogasjanam, tomēr otrajā revanšējās, uzvarot ar 7:5.

Par bronzu cīnījās arī 19 gadu vecā brīvā stila cīkstone Alīna Antipova, kura ceturtdaļfinālā ar 0:10 zaudēja nākamajai finālistei Irinai Ringaci no Moldovas. Citas Latvijas cīkstones – Elmas Zeidleres – veselības problēmu dēļ pēdējā brīdī pie starta tikusī Antipova bronzas cīņā ar 0:6 zaudēja polietei Aleksandrai Voločinskai. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi