Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Vieglatlētiem toni Londonā uzdos lodes grūdējs Urtāns

Pirmie iespaidi jau iegūti, līdz startam vēl tāds laiciņš jāpagaida. Londonas olimpisko spēļu galvenās arēnas «saimnieki» vieglatlēti medaļu komplektus sāks dalīt vienu nedēļu pēc atklāšanas 3. augustā.

Lodes grūdējs Māris Urtāns pirmais no vieglatlētiem ar savu treneri Guntaru Gailīti 18. jūlijā ieradās Londonā. Urtānam pirmajam arī būs jāstartē. 3. augustā no pulksten 12 pēc Latvijas laika lodes grūdējiem sāksies kvalifikācija. «Svaru zāle ir kā sapņu pils - ar pilnīgi visu nepieciešamo sportisti ir nodrošināti,» pozitīvs pirmais iespaids par Londonu ir Urtānam. Viņš ir kā tumšais zirdziņš, jo patiešām grūti prognozēt, uz ko Māris sezonas galvenajā startā būs spējīgs. Pirms pāris gadiem Eiropas čempionātā (EČ) Barselonā Urtāns iepriecināja ar augsto ceturto vietu. Pirms mēneša EČ Helsinkos tika piedzīvota vilšanās - tikai 15. vieta. Šovasar viņa grūstā lode mačos tālu nav lidojusi.

Pirmajā dienā no plkst. 12.05 divu dienu maratonu sāks septiņcīņnieces. Arī jaunizceptā EČ bronzas medaļniece Laura Ikauniece un 4. vietas ieguvēja Aiga Grabuste. «Tas jau būs ļoti labi, ja kāda no mūsējām iekļūs labāko sešniekā. Jāņem tomēr vērā, ka Eiropā vairākas vadošās daudzcīņnieces nestartēja un vēl dažas ļoti spēcīgas sportistes ir Ziemeļamerikā,» vieglatlētu izlases galvenais treneris Edvīns Krūms pēc lieliskā starta Helsinkos uz Londonu raugās, nezaudējot realitātes sajūtu.

Vesera metējs Igors Sokolovs, kurš arī startēs 3. augustā, pirms izlidošanas sarunā ar Dienu bija izvairīgs. «Par savām sajūtām labāk neko neteikšu. Parunāsim pēc sacensībām.»

Desmit dienu ilgs vieglatlētu sacensības Londonā  - līdz pat spēļu pēdējai dienai 12. augustam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Pievērs uzmanību!

Pusi Latvijas delegācijas olimpiskajās spēlēs Londonā veidos vieglatlēti. No 46 sportistiem 23 būs vieglatlēti
Vieglatlētikas sacensības Londonā sāksies 3. augustā. Jau pirmajā dienā startēs pieci mūsējie - lodes grūdējs Māris Urtāns, septiņcīņnieces Laura Ikauniece un Aiga Grabuste, vesera metējs Igors Sokolovs un 1500 metru skrējējs Dmitrijs Jurkevičs
Latvijas vieglatlētikas komandas galvenās cerības būs tāllēcēja Ineta Radeviča un šķēpmetējs Vadims Vasiļevskis. Radevičai 7. augustā kvalifikācija un 8. augustā fināls. Vasiļevskim kvalifikācija 8. un fināls 11. augustā

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi