Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Vieglatlēts Leitis labo 21 gadu vecu Latvijas rekordu 400 metru distancē telpās

Latvijas vieglatlēts Jānis Leitis sestdien studentu sacensībās ASV laboja vairāk nekā 20 gadus senu Latvijas rekordu 400 metru skrējienā telpās.

Nebraskas Universitātē studējošais Leitis Razorback Invitational sacensībās finišēja pēc 46,71 sekundes, izcīnot otro vietu.

Iepriekšējais Latvijas rekords, kurš kopš 1992.gada piederēja Aleksejam Iļjušinam tika labots par 0,26 sekundēm, bet Leiša līdzšinējais personiskais rekords bija 47,10 sekundes, kas pirms gada tika sasniegts Kuldīgā.

Kā ziņots, pagājušajā vasarā Leitis arī atkārtoja Latvijas rekordu 400 metru distancē stadionā un tieši šajā disciplīnā piedalījās Londonas olimpiskajās spēlēs.

LETA jau vēstīja, ka šo ziemu Leitis iesācis veiksmīgi un arī 200 metru distanci veicis 21,37 sekundēs, kas ir vien par 0,11 sekundēm lēnāk nekā Latvijas rekords.

Tāpat šajās sacensībās Leitis ar rezultātu 7,77 metri izcīnīja uzvaru tāllēkšanā, bet Ņikita Paņkins tāllēkšanā bija ceturtais ar 7,41 metru.

Tāllēkšanā sievietēm ar 6,05 metriem trešo vietu izcīnīja cita Latvijas sportiste Māra Grīva, kura ar 12,58 metriem izcīnīja ceturto vietu trīssoļlēkšanā.

Savukārt citās sacensībās Krievijas pilsētā Volgogradā M.Grīvas māsa Lauma sestdien tāllēkšanā izcīnīja trešo vietu ar 6,38 metrus tālu lēcienu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jonass izcīna savu pirmo uzvaru MXGP klasē

Latvijas motosportists Pauls Jonass svētdien izcīnīja uzvaru pasaules motokrosa čempionāta piektā posma - Portugāles "Grand Prix" - sacensībās prestižākajā MXGP klasē, svinot pirmo panākum...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi