Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Visi Latvijas šķēpmetēji Londonā cieš fiasko, Vasiļevskis beidz karjeru

Neveiksmīgi trešdien Londonā šķēpmešanas kvalifikācijas sacensības vīriem aizvadīja visi trīs Latvijas šķēpmetēji -  Aināram Kovalam 79,19 labākajā mēģinājumā un 17.vieta olimpiskajās spēlēs, Vadimam Vasiļevskim Olimpiāde noslēgusies ar 72,81 tālu metienu un 38.vietu, bet Zigismundam Sirmajam netika ieskaitīts neviens no trim mēģinājumiem - 20 gadus vecais sportists olimpiskajā debijā palika bez rezultāta. V.Vasiļevskis pēc kārtējā neveiksmīgā starta Latvijas žurnālistiem paziņoja, ka pēc šīs sezonas karjerai liek punktu.

Ainārs Kovals sāka ar 77,42 metriem – pēc pirmās metienu sērijas A grupā šis metiens bija 6.vietas vērtībā, tikmēr Vadimam Vasiļevskim pirmais mēģinājums netika ieskaitīts.  Otrajā Aināram gandrīz metru tuvāks raidījums (76,45) – jāsaņemas trešajam mēģinājumam, jo ar šādiem rezultātiem izredžu iekļūt finālā praktiski nav. Vadims otrajā mēģinājumā pie rezultāta gan tika, taču ar 72,81 nekam vairāk kā 20.vietai šajā grupā tobrīd nepietika.

Kovals pēdējā metienā spēj 79,19, taču tas dod tikai 10.vietu grupā un 17.summā. Tikmēr Atēnu olimpiskais vicečempions Vasiļevskis sacensības noslēdz ar neieskaitītu mēģinājumu un 21.vietu A grupā. Pēc B grupas sacensībām noskaidrojās, ka Vadimam pēdējos lielajos mačos karjerā 38.vieta 42 pie rezultāta tikušo sportistu konkurencē.

B grupā neiepriecināja arī pēdējais atlikušais Latvijas šķēpmetējs, kurš vēl varēja iekļūt finālā - Zigismunds Sirmais neizpildīja nevienu ieskaitītu mēģinājumu un sacensības beidza bez rezultāta.

Kā noskaidrojās pēc B grupas sacensībām, finālā varēja iekļūt ar 80,39 metrus tālu metienu - kā pēdējais to paveica vācietis Tino Habers. Kovalam līdz finālam pietrūka 120 centimetru.

Eiropas čempionātā Helsinkos, kas norisinājās nedaudz vairāk kā pirms mēneša, situācija bija identiska - finālā neiekļuva neviens no mūsu trim šķēpraižiem. Interesanti, ka visu trīs sportistu trenere Valentīna Eiduka intervijā aģentūrai LETA pēc tam izteica nu jau leģendāro frāzi - ja šķēpmetēji Londonā izgāzīsies, viņa būs spiesta mājup doties ar kājām. Šķiet, treneri tik drīz mājās varam negaidīt..

Vasiļevskis liek punktu 

Paslēpies aiz tumšām saulesbrillēm, cepures ar nagu un nelielas bravūras, Latvijas šķēpmetējs Vadims Vasiļevskis pēc neveiksmes olimpisko spēļu kvalifikācijas sacensībās paziņoja, ka joprojām netiek galā ar startēšanu lielajās sacensībās. “Jūs gaidījāt ko citu? Pēdējie trīs gadi taču visu jau parāda,” sacīja Vasiļevskis. Viņš šogad plāno piedalīties vēl divos komercmačos (ja aicinās), un beigs sportista karjeru – arī finansiālās iespējas esot beigušās.

“Paši redzat, ka lielajos mačos ar man ir cauri, bet pēc tam Dimanta līgā, komercmačos varu aizmest. Tehniskā ziņā viss man ir, ārpus stadiona viss ir kārtībā, bet, kā ienāku stadionā, vienkārši atslēdzos. Trenere arī saka, ka uzreiz citādāk skrienu un tā tālāk. Tas viss ir man galvā. Arī psihologs nelīdz. Esmu izdarījis visu iespējamo. Ko tikai neesmu darījis. Acīmredzot, tas man nepalīdz. Citos mačos varu savākties, bet šitādos – pasaulē, Eiropā, olimpiādē – nevaru, un viss. Nu, neko. Vēl divi starti, ja mani paņems, un tad ir cauri mana sporta karjera,” 2004.gada Atēnu olimpisko spēļu čempions paziņoja, ka neturpinās mest šķēpu. 

Ja arī sportists gribētu vēl trenēties, tam neesot finansiālu iespēju. “Arī tagad slikti nostartēju, un man beigies arī Latvijas Olimpiskās vienības atbalsts. Kur es naudu dabūšu? Ar treneri vēl neesmu par to runājis. Tagad iešu un to darīšu,” sportists pēdējo frāzi izmeta jau promejot.

Tāpat Vasiļevskis apstiprināja, ka tieši viņš sludinājumu portālā ss.lv ievietoja sludinājumu, kurā piedāvāja iegādāties olimpisko sudraba medaļu, kas tika izcīnīta 2004.gadā Atēnās.

Fiasko kvalifikācijā cieta arī pašreizējais pasaules čempions Matiass de Zordo (Vācija), kuram netika ieskaitīts neviens no trim mēģinājumiem.

Ar jaunu sezonas labāko rezultātu pasaulē kvalifikācijā pārliecinoši uzvarēja čehs Jans Veselijs - ar pirmo mēģinājumu sasniegtie 88,34 metri ir viņa personīgais rekords. Finālam kvalificējās visi trīs Somijas šķēpmetēji, arī divkārtējais olimpiskais čempions Andreass Tordkilsens (Norvēģija), kurš kvalifikācijā uzrādīja otru labāko rezultātu - 84,47. Fināls norisināsies sestdienas vakarā.




Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi