Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Vrubļevskis: Apstākļi Sočos visiem būs vienādi

Nāmgad februārī uz olimpiskajām spēlēm Sočos dosies jau divpadsmitā Latvijas olimpiešu komanda pēc neatkarības atgūšanas. Ņemot vērā iepriekšējo pieredzi, šoreiz darīts viss, lai sportistiem un treneriem sagatavotu labus treniņu apstākļus, pirmdien intervijā Latvijas Radio pastāstīja Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Aldons Vrubļevskis.

"Lielākā daļa mūsu ziemas sporta veidu pārstāvju, kuri jau kvalificējušies Sočiem vai to var izdarīt līdz 19.janvārim, atrodas ziemas sezonas sākuma stadijā. Oktobra beigās un novembra sākumā sāksies Pasaules kausa izcīņa ledus trašu braucējiem - bobslejistiem, skeletonistiem un kamaniņu sportistiem." Pēc gruzīnu kamaniņu braucēja bojāejas sarežģītajā Vistleras trasē pirms Vankūveras Olimpiādes, Sočos būs jauninājumi - spēlēs nepiedalīsies neviens ledus trašu sportists, kurš nebūs trasi iepazinis īpašā treniņnedēļā, atzina A.Vrubļevskis.

Bažas par klimatiskajiem apstākļiem Sočos ir visiem, taču apstākļi sportistiem būs vienādi, teica LOK prezidents. Šogad 7.februārī (datums, kurā 2014.gada februārī atklās Olimpiādi) Sočos bijuši pat +18 grādi.

Komentējot olimpiešu tērpu skiču konkursu, kas radīja plašu rezonansi sabiedrībā, Vrubļevskis pauda izbrīnu, kāpēc konkursā piedalījies tikai viens pretendents. To gan varot skaidrot ar lielo ražotāju neieinteresētību tik mazā pasūtījumā, kāds nepieciešams Latvijas komandai. Mūsu valstī ar tādiem materiāliem, no kādiem jābūt ražotiem olimpiešu sporta tērpiem, nestrādā neviens uzņēmējs. Pagājušās nedēļas beigās izsludināti vēl trīs iepirkumi - parādes formu, apavu un sporta atpūtas apģērbu iegādei.

LOK prezidents arī norādīja, ka nav saņēmis nekādus dokumentus par pārkāpumiem no Iepirkumu uzraudzības biroja, tāpat neesot jūtama nekāda interese no KNAB.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Porziņģis iedzīvojies ikra muskuļa sastiepumā

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Austrumu konferences ceturtdaļfināla spēlē iedzīvojies ikra muskuļa sastiepumā, otrdien pavēstīja viņa pārstāvētā Bost...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi