Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Žaļims atjauno iekšējo intrigu Latvijas bobslejā

Sensacionālā Uģa Žaļima izcīnītā otrā vieta Pasaules kausa (PK) izcīņas divnieku sacensībās pagājušās nedēļas nogalē Sanktmoricā mudinās izlases galveno treneri Sandi Prūsi pa jaunam izvērtēt pilotu rangu, savukārt līdzjutējiem tagad uz mēles ir jautājums - kāpēc Latvija PK mačos regulāri nestartē ar trijām ekipāžām? "Pirmkārt, Eiropas kausa (EK) izcīņas līmenis nemaz nav tik zems, bet, otrkārt, trīs ekipāžu nodrošināšana Pasaules kausa mačos prasa papildu izdevumus.

Budžets tad ir jāpalielina par 10 līdz 15 procentiem," Dienai skaidroja Latvijas Bobsleja un skeletona federācijas viceprezidents Zintis Ekmanis.

Par Eiropas kausa sportisko līmeni Ekmanim nevar nepiekrist. Žaļimam šosezon EK bijuši 14 starti (skaitot kopā divniekus un četriniekus), un tikai divas reizes viņš ir stāvējis uz goda pjedestāla. Uģa pilotētais divnieks ieņēma 3. vietu Laplaņā, bet pirms nedēļas Žaļims ar līdzbraucējiem uzvarēja EK mačos Sanktmoricā, kur pēc tam arī izdevās lieliskais starts PK sacensībās divnieku konkurencē. Nopietni konkurenti EK apritē vispirms jau ir jaunie Vācijas piloti. EK kopvērtējumā Žaļims abās bobsleja disciplīnās ir 2. vietā.

Pagaidām varam tikai minēt, kā attīstīsies Žaļima turpmākā karjera, bet Uģis ir pelnījis uzslavu par uzticību bobslejam, jo cits viņa gadījumā būtu ķiveri nometis kaktā. 2011./2012. gada sezonā Žaļims jau regulāri startēja PK sacensībās. Tolaik Latvija jau bija pārstāvēta PK apritē ar trijiem pilotiem - Edgaru Maskalānu, Oskaru Melbārdi un Žaļimu. Vienreiz Uģis arī ielauzās labāko desmitniekā, izcīnot 10. vietu divnieku sacensībās sarežģītajā Altenbergas trasē. 2012. gada rudenī par bobslejista karjeras beigšanu paziņoja Maskalāns. Žaļims kļuva par otro numuru, taču vadība izlēma, ka uz Ziemeļamerikas posmiem dosies tikai Melbārdis.

Visu Māra Zemberga rakstu Atjaunota iekšējā intriga lasiet otrdienas, 27.janvāra, laikrakstā Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Bobslejs

Sezonas turpmākais kalendārs
31.I-1.II PK un EČ Laplaņā (Francija)
31.I-1.II EK Vinterbergā (Vācija)
6.-8.II PK Īglsā (Austrija)
14.-15.II PK Sočos (Krievija)
14.-15.II PJČ Altenbergā (Vācija)
28.II-1.III un 7.-8.III PČ Vinterbergā
(PK - Pasaules kauss, EČ - Eiropas čempionāts, EK - Eiropas kauss, PJČ - pasaules junioru čempionāts, PČ - pasaules čempionāts)

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi