Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Zviedrijas florbolistiem pasaules čempionātā nepalīdzēs viens no izlases līderiem Ruds

Zviedrijas florbola izlasei Rīgā gaidāmajā pasaules čempionātā nepalīdzēs viens no valstsvienības līderiem Aleksanders Ruds, vēsta portāls floorballtoday.com.

Pirms divām nedēļām Ruds spēles laikā sadursmē guva galvas traumu. Rudam netika konstatēts smadzeņu satricinājums un viņš pievienojās valstsvienībai treniņnometnē Vīsbi, tomēr viņam nācās atstāt nometni un bija jādodas iziet rehabilitāciju.

Līdz ar to Ruds izlaidīs pasaules čempionātu, bet viņa vietā uz meistarsacīkstēm dosies uzbrucēja komandas biedrs Storvreta vienībā Henriks Stēnberjs.

"Lēmums tika pieņemts, lai rūpīgi izārstētu šāda veida savainojumus. Nevēlos riskēt ar Ruda karjeru," teica Zviedrijas izlases galvenais treneris Jāns Ēriks Vāra.

Patlaban 24 gadus vecais Ruds Zviedrijas izlasei palīdzēja divās iepriekšējās meistarsacīkstēs, desmit mačos gūstot četrus vārtus un atdodot piecas rezultatīvas piespēles.

Tāpat ar traumu cīnās arī viens no zviedru labākajiem uzbrucējiem Rasmuss Enstrems, kurš iepriekšējās divās meistarsacīkstēs 12 mačos guvis 22 vārtus un atdevis 14 rezultatīvas piespēles.

Zviedrijas izlase ir astoņkārtēja pasaules čempione. Tikai divās no desmit meistarsacīkstēm, 2008. un 2010.gadā, tā samierinājusies ar sudrabu, šajos abos finālos zaudējot Somijai.

Gatavojoties pasaules čempionātam, Zviedrija novembra sākumā uzvarēja visās trijās Euro Floorball tūres spēlēs, spēcīgās Somiju, Šveici un Čehiju pārspējot ar kopējo vārtu attiecību 25:10.

Pasaules čempionāts florbolā vīriešiem Arēnā Rīga un Elektrum Olimpiskajā centrā notiks no 3. līdz 11.decembrim, šāda mēroga florbola turnīru Latvijai uzņemot pirmoreiz vēsturē.

Latvijas izlase pasaules čempionātā spēkosies B apakšgrupā, sestdien turnīru atklājot pret pašreizējo čempioni Zviedriju. Pēc tam sekos arī mači pret Čehiju un Norvēģiju.

Pasaules čempionātā mājiniekiem izlozē trāpījās sarežģīti pretinieki, jo iepriekšējā pasaules čempionātā Čehija izcīnīja bronzu, bet Norvēģijas izlasi Latvija pārspēja cīņā par piekto vietu.

Latvijai ieņemot pirmo vai otro vietu apakšgrupā, tai nākamais mačs būs ceturtdaļfināls 8.decembrī. Savukārt grupā ierindojoties trešajā vai ceturtajā pozīcijā, 7.decembrī notiks astotdaļfināla cīņa pret kādu no C apakšgrupas izlasēm - Poliju, Austrāliju, Slovākiju vai Dāniju. Zīmīgi, ka arī potenciālā astotdaļfināla pretiniece Latvijai būs daudz spēcīgāka nekā tad, ja tā nāktu no D grupas, jo tajā spēlēs ASV, Kanāda, Taizeme un Singapūra.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi