Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Barcelona un Madrides Real komandas iesaistītas Spānijas nodokļu skandālā

Septiņi Spānijas futbola čempionāta klubi, starp kuriem atrodamas arī titulētās vienības Barcelona un Madrides Real, apsūdzēti pretlikumīgā naudas saņemšanā no Spānijas valdības, ziņo Eiropas komisija (EK).

EK savā paziņojumā vēsta, ka komandas saņēmušas kopumā vairākus miljardus eiro. Tāpat tiek minēts, ka pēc visu pierādījumu apkopošanas tiks izvirzītas oficiālas apsūdzības visiem septiņiem klubiem.

Sarakstā bez Real un Barcelona vienībām atrodas arī Bilbao Athletic, Osasuna, Valencia, Elche un Alikanetes Hercules.

"Profesionāliem futbola klubiem vajadzētu finansēt pašiem sevi, nevis izlietot nodokļu maksātāju naudu savām vajadzībām," ziņojumā izsakās Eiropas konkurences komisārs Hoakins Almunja.

Zīmīgi, ka pats Almunja ir pazīstams kā kaislīgs Athletic līdzjutējs.

"Dalībvalstīm un to iestādēm ir jāpilda Eiropas Savienības (ES) noteikumi par valsts atbalstu šajā nozarē, kā tas ir visās tautsaimniecības nozarēs," piebildis Almunja.

Kā vēsta spāņu laikraksts Marca, visticamāk, visiem iesaistītajiem klubiem vajadzēs atmaksāt nelegāli saņemto nodokļu maksātāju naudu.

EK ziņo, ka ir izvirzītas trīs apsūdzības. Pirmā no tām pret Athletic, Osasuna, Real un Barcelona komandām, kuras saistībā ar 1990.gadā pieņemto likumu nav oficiāli sevi pozicionējušas kā akciju sabiedrības, tādējādi baudot labvēlīgāku nodokļu politiku. Zīmīgi, ka visi pārējie Spānijas profesionālie klubi to jau bija izdarījuši iepriekš.

Otrā apsūdzība attiecas uz trim komandām, kuras atrodas Valensijas reģionā. Vienības "necaurspīdīgos" aizdevumos saņēmušas 118 miljonus eiro ( 83 miljonus latu). Par aizdevumu atbildīgs bija Valensijas finanšu institūts. Līdz pat šodienai summas nav atdotas, kas met ēnu uz korupcijas skandāliem.

Savukārt trešā apsūdzība ir par mīklainu zemes darījumu starp Real komandu un Madrides pilsētas pārstāvjiem. Abas puses vienojušās par būvatļauju uz zemes, kas atradusies netālu no Real stadiona.

Spānijas ārlietu ministrs Hosē Manuels Garsija-Margaljo atbildējis, ka Spānijas valdība darīs visu, lai aizstāvētu klubus, kas ir daļa no valsts tēla.

Spānijas valdībai ir dots mēnesis, lai atbildētu uz izskanējušajām apsūdzībām, bet klubiem doti trīs mēneši, lai sevi attaisnotu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi