Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Barcelona futbolisti Katalonijas referenduma ietekmētā spēlē turpina uzvaru sēriju

Spānijas futbola grands Barcelona Katalonijā notiekošās politiskās krīzes dēļ svētdien savās mājās spēlējot bez skatītāju klātbūtnes, ar 3:0 (0:0) uzvarēja Las Palmas komandu, turpinot uzvaru sēriju Spānijas čempionātā.

Jau vēstīts, ka neilgi pirms spēles tika pieņemts lēmums maču aizvadīt bez skatītājiem, jo svētdien Katalonijā notika referendums par reģiona neatkarību, taču Spānijas valdība to bija aizliegusi, reģionā izceļoties nekārtībām. Spānijas policija, mēģinot nepieļaut balsošanu, ieņēma vai slēdza daudzus referenduma iecirkņus, konfiscējot urnas un biļetenus.

Neskatoties uz to, cilvēki svētdien devās uz balsošanas iecirkņiem, taču daudzviet policija ar gumijas lodēm un vardarbīgu rīcību centās izklīdināt balsotājus. Tiek ziņots, ka policijas rīcības dēļ traumas guvuši teju 1000 cilvēki.

Barcelona sākotnēji centās panākt svētdienas spēles atcelšanu, tomēr Spānijas čempionāta organizatori tam nepiekrita, tāpēc drošības nolūkos mačs aizritēja aiz "slēgtām durvīm". Gadījumā, ja Barcelona būtu atteikusies spēlēt, tai tiktu ieskaitīts tehniskais zaudējums un atņemti trīs punkti turnīra tabulā.

Pēc pirmā puslaika rezultāts bija neizšķirts 0:0, taču otrajā dominēja laukuma saimnieki, Serhio Busketam 49.minūtē atklājot rezultātu, bet turpinājumā divas reizes ar septiņu minūšu intervālu izceļoties Barcelona līderim Lionelam Mesi.

Pēc spēles asarās izplūda Barcelona aizsargs Žerārs Pikē, atzīstot, ka šī bijusi sliktākā pieredze viņa profesionālajā karjerā.

"Sajūtas bija dīvainas, ļoti nepatīkamas," pēc mača sacīja Buskets, kurš ir katalānis. "Mēs zinājām, kas notiek pilsētā. Klubs apsvēra iespēju atcelt spēli, taču sportiskajā ziņā tas mums maksātu ļoti daudz."

Zīmīgi, ka par spīti slēgtajam stadionam, vienam līdzjutējam tomēr izdevās tajā iekļūt, piedevām viņš pēc mājinieku otrajiem gūtajiem vārtiem izskrēja laukumā. Pirms spēles pie Camp Nou stadiona, kurā ir 99 000 skatītāju vietas, bija sapulcējušās lielas līdzjutēju masas, cerot, ka tomēr viņi tiks ielaisti stadionā.

Barcelona arī paziņoja, ka skatītājiem par biļetēm uz šo spēli tiks atlīdzināts.

Tikmēr citā spēlē Madrides Real mājās ar 2:0 (1:0) uzvarēja Barselonas Espanyol. Abus vārtus Madrides kluba labā guva pussargs Isko.

Savukārt vēl vienā svētdien notikušā spēlē Valencia mājās ar 3:2 (2:0) pārspēja Bilbao Athletic, Valensijas komandai šosezon turpinot spēlēt bez zaudējumiem.

Tikmēr sestdien Sevilla mājās ar 2:0 (0:0) uzvarēja Malaga komandu, kas ļāva mājiniekiem saglabāt otro vietu turnīrā, bet Madrides Atletico viesos nespēja gūt vārtus un cīnījās neizšķirti 0:0 (0:0) ar Leganes futbolistiem.

Čempionāta kopvērtējumā pēc septiņām kārtām Barcelona ir maksimāli iespējamais 21 punkts, kamēr Sevilla tikusi pie 16 punktiem. Tālāk ar 15 punktiem seko Valencia un Madrides Atletico, bet vēl punkts mazāk ir piektajā pozīcijā esošajai Madrides Real.

Top komentāri

Hūgo Vācietis >no barikād vācietis
Spānījas valdība ar savu idiotisko rīcību pati nobalsoja par Katalonijas neatkarību !
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi