Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Liverpool un Hotspur ar uzvarām sāk UEFA Čempionu līgas ceturtdaļfinālu

UEFA Čempionu līgas futbolā ceturtdaļfinālu ar uzvarām otrdien sāka Anglijas komandas Liverpool un Totenhemas Hotspur. Liverpool savā laukumā ar 2:0 (2:0) pieveica Porto no Portugāles, kamēr Hotspur arī savu skatītāju priekšā ar 1:0 (0:0) pārspēja Anglijas čempioni Mančestras City.

Pusfinālu sasniegs komandas, kas uzvarēs divu maču summā. Atbildes cīņas notiks nākamnedēļ.

Spēle Liverpūlē sākās ar pārliecinošu mājinieku spiedienu, un jau mača 5.minūtē rezultāts tika atklāts - pēc Sadio Manē un Robērtu Firminu piespēlēm vārtus guva Nabi Keitā, kurš, saņēmis bumbu soda laukumā, ar rikošeta palīdzību raidīja vārtu labajā stūrī.

Spēle ritēja aktīvi no abu komandu puses, un mājiniekiem izdevās rezultātu dubultot, kad 26.minūtē pēc garām Džordana Hendersena un Aleksandra Arnolda Trenta piespēlēm no vārtu priekšas tukšos vārtos sita brazīlietis Firminu.

Viesiem aktīvākais pirmajā puslaikā bija Porto uzbrucējs Musa Marega, taču pēc vairākām iespējām viņam vārtus neizdevās gūt.

Otrais puslaiks iesākās ar mājinieku ofensīvu, un Liverpool šķietami panāca savu, gūstot vārtus, taču pēc video atkārtojuma noskatīšanās tiesnesis pieņēma lēmumu vārtu guvumu neieskaitīt. Turpinājumā laukumā bija vērojama agresīva cīņa, taču reāli vārtu gūšanas momenti neradās, mājiniekiem nodrošinot drošu uzvaru.

Pusfinālā šī dueļa labākā vienība tiksies ar Mančestras United un Barcelona pāra uzvarētāju.

Tikmēr otrs otrdienas mačs Londonā iesākās ar lielāku Mančestras City pārsvaru, tomēr reālu vārtu gūšanas iespēju nebija. Situācija gan mainījās pēc desmitās minūtes, kad savā soda laukumā ar roku nospēlēja Hotspur aizsargs Denijs Rouzs, tomēr 13.minūtē argentīnieša Serhio Agvero izpildīto 11 metru soda sitienu atvairīja mājinieku vārtsargs Igo Lorī. Pēcāk spēle aktivizējās, tomēr pirmais puslaiks noslēdzās bez gūtiem vārtiem.

Savukārt otrā puslaika sākumā ar pāris bīstamiem sitieniem izcēlās dienvidkorejietis Honmiņs Sons no Hotspur komandas, tomēr pēcāk šķietamas potītes traumas dēļ laukumu pameta mājinieku neapstrīdamais līderis Herijs Keins. Londonas kluba spēle izskatījās nedaudz pajukusi, bet arī Mančestras vienībai īsti nekas neizdevās. Mača lūzuma punkts pienāca 78.minūtē, kad lieliski nospēlēja aktīvu sniegumu demonstrējošais Sons, kurš pēc bumbas saglabāšanas laukumā apgriezās ap savu asi un guva vārtus.

Pašās cīņas beigās Mančestras vienība vēl mēģināja atspēlēties, bet droši spēlēja mājinieku aizsardzība un vārtsargs Lorī.

Pusfinālā šī pāra uzvarētājs tiksies ar Amsterdamas Ajax vai Turīnas Juventus.

Liverpool ir izteikta pāra favorīte, jo visu turnīru ietvaros 15 mačos pēc kārtas nav cietusi zaudējumus. Abas komandas pērn tikās astotdaļfinālā, pirmajam mačam Portu noslēdzoties ar Liverpool graujošu uzvaru 5:0, tādējādi bezvārtu neizšķirts atbildes cīņā netraucēja Anglijas klubam iekļūt nākamajā kārtā.

Liverpool savā apakšgrupā palika otrajā vietā aiz Parīzes Saint-Germain, tikai pēdējā kārtā iekļūstot astotdaļfinālā. Tajā angļu komanda ar 3:1 pārspēja Vācijas grandu Minhenes Bayern. Tikmēr Porto futbolisti uzvarēja savā apakšgrupā, bet izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā ar 4:3 divu spēļu summā pārspēja AS Roma, uzvaru nodrošinot atbildes mača papildlaikā.

Otrā pārī par favorīti tiek uzskatīta City vienība, kas visu turnīru ietvaros bija uzvarējusi 14 mačos pēc kārtas. Abas komandas aizvadīja pirmo savstarpējo spēli Eirokausos.

Šosezon abas vienības jau vienreiz spēkojušās premjerlīgas turnīrā, kur ar 1:0 pārāki bija Mančestras futbolisti. Abas komandas nākamo 11 dienu laikā savā starpā tiksies trīs reizes - divas Čempionu līgā un vienu premjerlīgā.

Mančestras City droši uzvarēja apakšgrupā un izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā ar 10:2 divu spēļu summā sagrāva Gelzenkirhenes Schalke 04, kamēr Hotspur savā apakšgrupā bija otrā un play-off pirmajā kārtā ar 4:0 guva virsroku pār Dortmundes Borussia. Tādējādi visi trīs Anglijas-Vācijas dueļi noslēdzās ar angļu uzvarām.

Mančestras City un Liverpool šobrīd cīnās par premjerlīgas titulu, kamēr Hotspur priekšā spēkošanās par trešo vietu. Tikmēr Porto sīvi spēkojas ar Lisabonas Benfica par uzvaru Portugāles čempionātā.

Trešdien ceturtdaļfinālu mačos Ajax savā laukumā uzņems Juventus, bet United pie sevis uzņems Barcelona komandu.

UEFA Čempionu līgas fināls notiks 1.jūnijā Madridē.

Iepriekšējā sezonā par turnīra čempioni tika kronēta Madrides Real, kas Kijevā ar rezultātu 3:1 pārspēja Liverpool vienību. Madrides Real kļuva par pirmo komandu, kam UEFA Čempionu līgā kopš tās izveidošanas izdevies uzvarēt trīs gadus pēc kārtas. Tāpat karaliskais spāņu klubs pie šīs trofejas tika ceturto reizi pēdējo piecu gadu laikā.

Madrides Real ir visu laiku titulētākā Eiropas prestižākā klubu kausa dalībniece, par Vecā kontinenta labāko komandu kļūstot 13 reizes. Kopš Čempionu līgas izveides, kas notika 1992./1993.gada sezonā, Real spēlētāji trofeju virs galvas cēluši septiņas reizes. Spānijas galvaspilsētas klubam šī bija 16.reize Eiropas klubu nozīmīgākā turnīra finālā, kurā viņi zaudējuši vien trīs gadījumos, pēdējo reizi 1981.gadā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi