Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā -1 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Riga gūst uzvaru pār Ventspili

Pēc izlašu pārtraukuma, kurā tika aizvadītas divas UEFA Nāciju līgas spēļu kārtas, "Optibet" futbola virslīga Latvijas stadionos sestdien atgriezās ar "Riga" panākumu pret "Ventspils" vienību un kaujiniecisku neizšķirtu starp Jūrmalas "Spartaku" un "Daugavpils" futbolistiem, visus trīs vārtus daugavpiliešu komandā gūstot Marko Regžam.

"Ventspils" savā laukumā čempionvienībai "Riga" piekāpās ar 0:2 (0:1).

20.minūtē vārtus viesu labā guva debitants uzbrucējs Stefans Miloševičs no Melnkalnes, bet mača kompensācijas laika pirmajā minūtē ar sitienu ar galvu mājinieku vārtsargu Konstantinu Mahnovski pārspēja Kuls Mbombo, kurš laukumā nāca uz maiņu un ar 11 šosezon gūtajiem vārtiem ieņem otro vietu virslīgā aiz Toluvalases Arokodares, kam ir 15 precīzi raidījumi.

Mājinieku centienus atspēlēties dzēsa neprecizitātes, bet viesiem talkā nāca arī vārtu pārliktnis.

Abu komandu spēlētājiem kopā tika parādītas septiņas dzeltenās kartītes, no kurām viesiem tika četras.

Abu vienību iepriekšējā tikšanās reizē pārāki ar 1:0 mājās bija rīdzinieki.

Otrā spēlē uzbrukuma triumfā pār aizsardzību Jūrmalas "Spartaks" stadionā "Sloka" spēlēja 3:3 (2:2) ar "Daugavpili".

Vārtus mājinieku labā guva Nemanja Belakovičs, Ariagners Smits un Lakijs Opara, kamēr viesu rindās visus trīs vārtus guva Marko Regža.

Mājiniekus vadībā astotajā minūtē izvirzīja komandas labākais vārtu guvējs Belakovičs, kurš tagad ar 10 gūtajiem vārtiem ieņem trešo vietu virslīgas snaiperu sarakstā.

Atbildi "Daugavpils" sniedza divu Regžas "golu" izskatā. Futbolists guva vārtus 11. un 24.minūtē.

Jau pēc sešām minūtēm Smits rezultātu izlīdzināja - 2:2.

Tuvu uzvarai otrajā puslaikā bija viesi. Regža 49.minūtē ar 11 metru soda sitienu izvirzīja viesus vadībā - 3:2. Uzbrucējs šajā spēlē dubultoja savu iesisto vārtu daudzumu šajā sezonā, pakāpdamies uz dalītu septīto vietu līgas snaiperu sarakstā.

Tomēr uzvarēt "Spartaks" viesiem neļāva, sešas minūtes līdz spēles laika beigām rezultātu izlīdzinot Oparam - 3:3.

"Spartaks" nezaudēja jau ceturto maču pēc kārtas, bet daugavpilieši pārtrauca četru zaudētu spēļu sēriju.

Abas komandas šosezon aizvadījušas vienu spēli 22.jūlijā Daugavpilī, mājiniekiem zaudējot ar 0:2.

Dienas noslēdzošajā mačā "Liepāja" stadionā "Daugava" uzņēma "Jelgavu" un uzvarēja ar 3:1 (1:0).

Abus pirmos vārtus guva Ivo Minkevičs. 42.minūtē pēc Artūra Karašauska sitiena pa vārtiem Minkevičs ar galvu centās novērst draudus, taču trāpīja savos vārtos. Savukārt mača 59.minūtē viņš pēc stūra sitiena izspēles mājinieku soda laukumā uzlēca visaugstāk un raidīja bumbu vārtos, panākot izlīdzinājumu - 1:1.

Spēlē nebija daudz vārtu gūšanas momentu. 51.minūtē Karašausks izskrēja vienatnē pret viesu vārtsargu Vladislavu Kurakinu, taču bumba pēc liepājnieka sitiena lidoja pāri vārtiem.

73.minūtē pēc standartsituācijas nepatīkamu sitienu, bumbai atlecot pret zemi, atvairīja Kurakins.

Uzvaru mājiniekiem 85.minūtē panāca Luišs Paulu Hilariu jeb Dodo. Eduards Tīdenbergs no labās malas centrēja viesu soda laukumā, bumba atleca pie Hilariu, kurš to netraucēti raidīja vārtos - 2:1.

Mača kompensācijas laika pirmajā minūtē otrajā puslaikā aktīvāk spēlējošie mājinieki, kuri presingoja pretiniekus, iesita arī trešos vārtus. Atkal galvenās lomas tēloja Minkevičs un Karašausks. Minkevičs netrāpīja pa bumbu, un Karašausks otro izgājienu vienam pret vienu ar Kurakinu realizēja - 3:1.

Turnīra tabulā pirmo vietu ar 48 punktiem 18 spēlēs ieņem "Riga", kas par pieciem punktiem apsteidz RFS, kam ir mačs mazāk. 31 punkts 17 spēlēs ir "Valmierai", aiz kuras ar 27 punktiem seko "Spartaks". "Ventspils" 18 cīņās sakrājusi 26 punktus. Aiz pirmā piecinieka ar 20 punktiem 17 dueļos seko "Liepāja", par četriem punktiem mazāk iekrājusi "Daugavpils" 18 spēlēs un par pieciem punktiem - "Metta" 17 mačos. "Jelgava" seko ar 14 punktiem 18 mačos, bet tikpat spēlēs "Tukums 2000"/TSS tikusi pie četriem punktiem.

Šajā sezonā virslīgā startē desmit komandas, kas ir par vienu vairāk nekā pērn un par divām vairāk nekā aizpērn. Tāpat šosezon virslīgā leģionāru limits paaugstināts līdz astoņiem spēlētājiem. Tas nozīmē, ka laukumā vienlaicīgi jābūt vismaz trim asociācijā sagatavotiem spēlētājiem. Pērn limits bija pieci ārvalstu spēlētāji.

Tāpat kā daudzās citās valstīs pēc koronavīrusa pauzes virslīgas čempionāta reglamentā 2020.gada sezonā ir palielināts atļauto spēlētāju maiņu skaits no trim līdz piecām.

Trīs mēnešu piespiedu pauzes dēļ šosezon četru plānoto apļu vietā tiks aizvadīti trīs.

Pērn par Latvijas čempioni tika kronēta "Riga", bet savu pirmo trofeju kluba vēsturē ieguva RFS, kas uzvarēja valsts kausa izcīņā.

Papildināta 1. un 22.rindkopa, pievienota 16.-21.rindkopa

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi