Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +11 °C
Smidzinošs lietus
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Valencia futbolisti pārraksta UEFA Eiropas līgas vēsturi un sasniedz pusfinālu

Spānijas futbola klubs Valencia ceturtdien kļuva par pirmo UEFA Eiropas līgas izslēgšanas spēļu vēsturē, kas atbildes mačā spējis atspēlēt pirmajā cīņā iekrāto trīs vārtu deficītu, sasniedzot turnīra pusfinālu.Bez Valencia komandas pusfinālā iekļuva vēl viena Spānijas vienība Sevilla, Portugāles klubs Lisabonas Benfica un Itālijas komanda Turīnas Juventus.

Valencia pirmajā ceturtdaļfināla spēlē izbraukumā ar 0:3 bija zaudējuši Šveices klubam Basel, tomēr atbildes cīņā savā laukumā triumfēja papildlaikā ar 5:0 (2:0, 1:0), kas divu maču summā deva panākumu ar 5:3.Trīs vārtus mājinieku labā guva uzbrucējs Fransisko Alkasers, bet Basel komanda papildlaikā pamanījās tikt pie divām sarkanajām kartītēm.Valencia komanda šajā turnīrā uzvarēja 2004.gadā, kas arī ir vienīgā reize, kad tā tikusi līdz finālam.Citviet Benfica savā laukumā ar 2:0 (1:0) uzvarēja Nīderlandes klubu Alkmāras AZ, divu spēļu summā esot pārāki ar 3:0. Abus vārtus mājiniekiem guva spāņu uzbrucējs Rodrigo Moreno.Lisabonas klubs šī turnīra finālā spēlējis trīs reizes, allaž piedzīvojot zaudējumus. Iespēja iegūt trofeju Benfica futbolistiem bija arī pērn, kad tika atzīts Anglijas kluba Londonas Chelsea pārākums.Itālijas čempioni Juventus savu skatītāju priekšā ar 2:1 (1:1) uzvarēja Francijas komandu Lionas Olympique, kas ļāva divu spēļu summā uzvarēt ar 3:1. Cīņas likteni izšķīra viesu komandas aizsarga Samuela Umtitī savos vārtos raidītā bumba cīņas 68.minūtē.Pārvarot arī pusfināla kārtu, Juventus komandai būs iespēja par šī turnīra galveno trofeju cīnīties savā stadionā. Turīnas klubs iepriekš šajās sacensībās uzvarējis trīs reizes, pēdējo reizi to iespējot 1993.gadā.Savukārt Sevilla atbildes spēlē ar 4:1 (3:0) savā laukumā sagrāva Portugāles komandu Porto, divu maču summā esot pārāka ar 4:2. Mājinieki 3:0 savā labā panāca jau līdz cīņas 29.minūtei, bet otrajā puslaikā draudus viņu uzvarai neradīja pat nonākšana mazākumā.Sevilla futbolisti Eiropas otro prestižāko klubu futbola trofeju spēja izcīnīt divas reizes pēc kārtas - 2006. un 2007.gadā.Pusfināla pāru izloze notiks piektdien.Sacensību fināls 14.maijā notiks Turīnā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jonass izcīna savu pirmo uzvaru MXGP klasē

Latvijas motosportists Pauls Jonass svētdien izcīnīja uzvaru pasaules motokrosa čempionāta piektā posma - Portugāles "Grand Prix" - sacensībās prestižākajā MXGP klasē, svinot pirmo panākum...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi